En bil kör in i en annan bil bakifrån en majnatt förra året i Malmö. Nu nio månader senare åtalas föraren i den bil som kört på det andra fordonet – och som gjort att passageraren i det får föras i ambulans till sjukhus. Den påkörda bilen som stått still vid ett trafikljus flyttas flera meter vid kollisionen.

Föraren som åtalas är Gonzalo Rodrigo Del Rio Saldias – han är mer känd under artistnamnet Gonza, men även under namnen Gonza Blatteskånska, och Extravagonza.

Han blev ett av Svt:s mest kända ansikten som programledare för musikprogrammen Grand Prix och  Tracks i TV, samt barnprogrammen Bobster och Rampljuset.

Av polisens rapport från olyckan framgår att Gonza var höggradigt berusad:

”Det tog tre försök innan han lyckades blåsa ordentligt och testet visade positivt. På grund av sin berusning gick det inte att hålla förhör med honom.”

Blodprovet som senare kommer att tas visar att Gonza hade 2,04 promille alkohol i blodet. I förhör med honom säger han sig minnas att han tagit några groggar, men minns inte när han började dricka på dagen eller när han slutade på kvällen.

I förhör är de föraren i bilen som blev påkörd tvärsäker. Det fanns bara en person i den bil som körde in i hans bil.

I sitt förhör nekar dock Gonza till att det var han som körde. Så här beskriver han istället han det som hände:

”Jag satt bakom chauffören, vi hade hjälpt en gemensam vän att flytta och jag satt och höll i en tavla i baksätet. Rätt som det var så hörde och kände jag en krock men jag såg den inte, det var ingen stor krock egentligen.

Efter det så sa chauffören att vi kör, vi sticker. Jag och chauffören började tjafsa om det. Jag steg ut ur bilen och tittade på bilarna och tänkte att jag och motparten skulle byta registreringsnummer med varandra. Jag gick bort till motpartens bil och föraren kom ut. Jag såg då att det satt en passagerare i bilen men minns inte om det var en man eller kvinna.

Under tiden som jag var ute och pratade med motparten försvann föraren av min bil från platsen.”

Föraren i bilen som blivit påkörd är dock säker. Det fanns en person i bilen som körde in i honom, och den personen satt förstås på förarplatsen – och det var också han som kom fram och pratade med dem och försökte få dem att inte ringa polisen. Vittnet konstaterar att det var:”… som att han flög och som att han hade tagit nånting. Han verkade inte fatta att jag hade en vän i bilen som var skadad.”

Gonza är inte bara känd som programledare – han är minst lika känd som musiker i hiphopgruppen Advance Patrol, som gjort sig känd för sina texter som är kritiska mot det svenska samhället, och den rasism och diskriminering Gonza anser sig mötas av och se omkring sig.

I Advanced Patrols låt Körkort sjunger Gonza följande rader:

”Akta så att jag inte repar din bil

Du har körkort och spelar kaxig

SHAT DA FAKK UP vi åker taxi!

Javisst! jag kommer ta den sist

Jag har en tvist, jag e fyllerist”

Låten kom 2005.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!