I dagens sportskvaller går vi tillbaka till fallet med Tiger Woods och hans tampongdrama. Vi tar en titt på hur rasismen frodas i Neapel. Och givetvis blir det kärleksrelationer inom damfotbollen.

Tiger Woods böjer knä

Minns ni Tiger Woods tampongskämt mot Justin Thomas förra veckan? Han fick snällt gå ut och be om ursäkt efteråt. Det kom inte riktigt ut som han själv tänkt att det skulle. Men hur skulle det tas emot, kan man fråga sig. I dagens klimat av politisk korrekthet var sannolikheten för att han skulle hunsas hög.

En som inte tog det personligt är norska golfproffset Suzann Pettersen. Hon känner Woods sedan tidigare, och vet om hans typ av humor. Ett pojkskämt mellan två polare, beskriver hon det som.

Tjänar pengar på gamla klubben

Nile Ranger spelade tidigare för Newcastle i Premier League och Championship. Han har en minst sagt lång historia av brottslighet, som började redan med väpnat rån i tonåren.

Han har åtalats, och friats, för misstankar om både misshandel och våldtäkt. Han är för närvarande klubblös, efter att kontraktet med Boreham Wood i femtedivisionen löpt ut förra sommaren.

Kanske var det därför han gav sig in i biljettsäljarbranschen. Inför ligacupfinalen i helgen, vars officiella namn av sponsorskäl är Carabao Cup, försökte han sälja plåtar på Instagram. Upp till 21 000 kronor styck. Inte speceillt populärt bland fans i hans gamla klubb Newcastle.

Klubben står nämligen som det ena laget i finalen, med Manchester United på andra sidan. Det är klubbens första ligacupfinal sedan 1976.

Reinfeldt i förarsätet…

Konkurrenterna till Fredrik Reinfeldt om ordförandeposten i SvFF blir allt färre. Jens T Andersson har nu avslutat sin kandidatur, och återgår till sin anställning på SvFF som landslagschef.

Nu återstår bara Lars-Christer Olsson och Caroline Waldheim, innan katastrofen kan vara ett faktum. Valet av ordförande hålls på förbundsmötet 25 mars.

Målisen målade!

Djurgården krossade AIK i säsongens sista derby (under grundspelet åtminstone) med 5–1. Inför tredje perioden stod det 2–1, hemmalaget ökade på till både 3–1 och 4–1. Som brukligt tar det lag som ligger under ut sin målvakt på slutet, för att försöka forcera en reducering med sex utespelare.

Och, oftast sker det då att det andra laget får ett läge att sätta pucken i tom bur. Det skedde nu med, men det var inte vilken målskytt som helst.

Carl Lindbom hade inför matchen utsetts till Hockeyallsvenskans bästa junior och tilldelats Guldgallret. När han fick pucken valde han att lobb-skjuta den mot AIK-målet i stället för att bara rensa bort eller försöka passa en medspelare.

Resultatet blev 5–1 till Djurgården.

En gammal klassiker

För att väga upp nyheten om hockeyderbyt ovan går vi tillbaka till 2011 och Black Armys medlemstidning. Där finns ett skämt om en stor hjälte inom Djurgården ishockey.

Vad är risken för att Jürgården vinner över AIK i premiären den 4:e april? …lika stor som att Håkan Södergren gör schamporeklam!

Där vissa ser rasism, ser jag bara underverk

Det är bevingade ord från italienska landslagets tränare Roberto Mancini. Anledningen är att supportrar till Napoli målat ett så kallat ”black face” för att efterlikna lagets nigerianska storstjärna Victor Osimhen. Det är just nu karnevalveckor i katolska länder, Italien och särskilt Neapel är inget undantag.

Det hör inte till vanligheterna att laget leder ligan med 15 poäng ned till tvåan Inter. Med femton matcher kvar av säsongen och bara en förlust och två kryss hittills, är man skyhöga favoriter till ligatiteln. Och kanske till priset för minst politiskt korrekta klubb i Italien.

Vissa skulle kanske säga att Mancini hamnade lite på mellanhand med sitt uttalande. Det kanske inte är så långt från sanningen, då hans efternamn i praktiken betyder “vänsterhänt”.

Inga kritiska frågor

Magdalena Eriksson spelar i Chelsea och har ögonen på sig från andra klubbar. För att flytta kräver hon dock att flickvännen Pernille Harder, som också spelar i Chelsea, följer med på köpet. Detta är en intressant utveckling, för några år sedan var det fortfarande hysch-hysch kring sådana övergångar, där Marta sägs ställt samma krav en gång.

Men nu framförs det som att det bara är ett rimligt krav. Frågan är dock vad det skapar för problem för klubbar, och hur professionellt det blir. Enligt Sofia Reideborn var det tio par i hennes tidigare hockeyklubb i Stockholm, vilket hon kritiserade. Samma problem kommer rimligen uppstå inom damfotbollen.

I en krönika i GP försöker Andreas Johansson jämföra paret Eriksson/Harder med tvillingarna Daniel och Henrik Sedin, som spelade tillsammans hela karriären. Det är en jämförelse som haltar, minst sagt.

För det första är Sedinarna genetiska kopior av varandra, som alltid tränat och spelat i samma lag sedan knatteåren. Den sortens samspel mellan två vanliga spelare kanske kan fås om man har förutsättningar som CSKA Moskva hade på sin tid. Annars är det svårt.

För det andra, hur ofta bryter tvillingsyskon med varandra? Inte så ofta. Tvillingar har en tendens att gå väldigt bra ihop och på många sätt vara oskiljaktiga. Det finns en förståelse för att tvillingar har en speciell relation till varandra, även om få hamnar på samma arbetsplats.

Den som på den tiden det begav sig skulle frågat Sedinarna om det inte var lite konstigt att de gick till samma lag i NHL, hade själv definitivt varit den konstiga i sammanhanget.

En annan väldigt stor skillnad är att Eriksson och Harder har en parrelation, de är inte syskon. Om en klubb värvar paret och deras förhållande plötsligt tar slut, kan man behöva sälja en av spelarna på grund av dålig stämning i laget. Det är här de kritiska frågorna behövs, vad händer när lagen allt mer blir en skådeplats för kärleksrelationer?

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.