Mark Middleton tog sitt liv med ett hagelgevär, men något vapen hittades aldrig på platsen. Han var rådgivare till Bill Clinton under tidigt 1990-tal och hade ansvar för att släppa in Jeffrey Epstein i Vita Huset ett flertal gånger. Många frågar sig varför så många personer som på ett eller annat sätt varit nära paret Hilary och Bill Clinton tar sina liv.

Mark Middleton blev 59 år gammal. Han arbetade för Bill Clinton i Vita Huset under 1990-talet. Den 2 maj i fjol hittades han död på Heifer Ranch i Perryville i Arkansas.

Nu, ett år efter hans död, kommer uppgifter fram ur polisrapporten, som NY Post tagit del av. Han hittades död med en skottskada i bröstet och en förlängningssladd kuten runt halsen och fastbunden i ett träd.

Den som först kom till platsen var polisen Jeremy Lawson. Hans säger att ”mannen mycket tydligt var avliden”. Hans vittnesmål visar också att man hittade ett gevärsfodral och tre askar hagelammunition, av större kaliber, i Middletons BMW. Men något vapen hittades inte på platsen.

På senare år arbetade han i familjens VVS-företag, men han blev känd som rådgivare åt president Clinton och assisten åt stabschefen Thomas F. McLarty. I nutid har det också uppmärksammats att han godkände Jeffrey Epsteins besök i Vita Huset, sju av de 17 gånger han var där.

Han har också flugit med det ökända ”Lolita Express”, Epstein privata flygplan. Det använde han för att ta med sig gäster till sin ö i Karibien, bland annat. Bill Clinton flög med planet minst 26 gånger, varav fem utan sina ordinarie säkerhetsvakter.

Middletons karriär inom byråkratin tog slut 1995, då en utredning visade att han missbrukat sin position för att skapa sig fördelar i internationella affärer.

Han hade exempelvis använt sig av sitt visitkort från Vita Huset efter att han slutat arbeta där, skriver LA Times. Han hade också tagit med sig affärskontakter till Vita Husets matsal utan godkännande, och ljugit om att han var del av Clinton närmaste rådgivare.

Den officiella polisrapporten släpps efter förfrågan av Middletons familj, till en distriktsdomare i Arkansas. Man var orolig för att bilder och film på den döde skulle göras offentliga. Domaren Alice Gray lät därför dessa fortsatt vara hemligstämplade, men själva rapporten släpptes till allmänheten.

Rykten har florerat om Middletons död, där han kopplas till andra dödsfall kring paret Hillary och Bill Clinton. Första gången sådana rykten dök upp var när Vita Huset-rådgivaren Vince Foster oväntat tog sitt liv 1993.

Ett annat dödsfall med rykten kopplade till Clinton och det Demokratiska partiet är Seth Rich. Han blev skjuten två gånger i ryggen 2016, i ett rånförsök. Vissa menar att han hade kopplingar till e-postläckan från Demokraterna samma år.

Det senaste exemplet är det när Jeffrey Epstein dog i fängelset i augusti 2019. Enligt den officiella utredningen hängde han sig från sin säng i cellen. Många menar att han skulle blivit mördad och att Epsteins dödsmask var manipulerad av paret Clinton. Donald Trump delade ett inlägg om detta på Twitter.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.