Veckan sportskvaller bjuder på homosexdramatik i Prag, tamponger i Kalifornien och en klassisk hockeyfrilla. Dessutom har KGB ett finger med i spelet inför Svenska cupen i fotboll.

Man med hockeyfrilla stormade golftävling

Det var under golftävlingen Phoenix Open som en man med en klassisk 80-talsfrisyr tog sin in på banan. Han identifierades som Sean Patrick McConnell, en 27-årig man som fick stående ovationer av publiken, innan han jagad av vakter hoppade ned i en damm.

Jantko kommer ut som homosexuell

Den tjeckiske fotbollsspelaren Jakub Jantko kom nyligen ut som homosexuell. Trots en hel del styrkekramar och positiva tillrop var detta ändå en nyhet som försvann lika fort som den kom. Trots att Jantko fortfarande är aktiv (han spelar för Sparta Prag) hade det varit en betydligt större nyhet för säg, tio år sedan.

På tal om homosexualitet

Det skrivs mer och mer om partnerskap inför dam-VM i sommar. Ett par kan stå på var sin sida av planen under en match. Fotbollskanalen har nyligen bjudit på två artiklar på ämnet.

En om svenska Nathalie Björn och hennes flickvän Aurora Galli, båda landslagsspelare. De träffade varandra i klubblaget Everton, där båda spelar. Sverige möter Italien i gruppspelet i VM, vilket gör att de skulle kunna ställas mot varandra i en match.

Samma gäller för Linda Sembrant och hennes italienska flickvän Lisa Boattin.

Det läggs inte mycket tid på att utreda problematiken i att möta varandra i en match. Det sägs att det ”hanterats” förut. Det kan ju dock bli så att två partners (inte nödvändigtvis exemplen här) hamnar i ett läge i matchen där någon måste tackla eller på annat sätt göra något riskabelt. Eller att en medspelare går in hårt mot flickvännen. Rimligen måste detta vara ett problem.

Svingar vilt mot feminister

Franz Brorssons podcast kommer med nya avsnitt i strid ström. Härom veckan var Sofia Reideborn gäst, hon är mest känd för att för några år sedan öppenhjärtigt kritiserat mycket inom svensk damhockey. Och på det sättet nära nog dödat sin egen karriär.

Det här avsnittet är en 90 minuter lång kavalkad av kritik mot feminismen och jämställdhetsvurmen inom svensk idrott. Nilla Fischer får sig en rejäl känga. Enligt Brorsson hör både idrottsprofiler och storföretagare av sig och håller med honom, men aldrig öppet. Svenskar jämförs med en fårskock som bara lyder.

KGB slår till mot AIK

AIK:s PR-jippo med en muralmålning av lagkaptenen Alexander Milosevic på Torsplan fick sig en kortvarig motgång. KGB, Kompisgänget Bajen, var där och klottrade. KGB är Hammarbys huliganfirma, nu även kända som förstörare av stor konst.

Problemet åtgärdades och målningen är nu klar. Syftet är att marknadsföra matchtröjan som används i Svenska cupen.

Tiger Woods tampong

Tiger Woods spelar fortfarande golf. Och han vet fortfarande hur man psykar medspelare. Under Genesis Open-tävlingen på Riviera Country Club i Kalifornien gav han Justin Thomas en liten present. Och inte vilken som helst, nämligen en tampong. Thomas tog inte emot den, men förstod skämtet och båda brast ut i stora leenden.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.