Försök skydda dina barn mot perverse personer – och du riskerar kanske till och med ditt liv – det insåg den familj som lämnade Högevallsbadet i Lund i augusti förra året.

Plötsligt överfalls pappan i familjen av ett gäng som hoppat ur en bil som bromsat in vid trottoarkanten. Två av de unga männen griper tag i pappan, och misshandlar honom metodiskt med slag i ansiktet och på kroppen. Deras vänner hjälper till. När pappan faller till marken fortsätter männen överfallet genom att sparka honom – även i huvudet.

Mannens tre barn och hans hustru kan inget göra för att skydda sin make och pappa – de är lika hjälplösa som han, även om hans två minderåriga söner försöker skydda sin pappa. De kan inte stoppa slagen och sparkarna. Pappans sambo kan absolut inget göra – hon har en bebis på magen. Hon berättar i förhör om sin förtvivlan – och hur pojkarna skriker till sin far medan slagen haglar: ”Pappa vi älskar dig”. Men inget, absolut inget påverkar dem som slår och sparkar.

Allt har börjat inne på på badet. Ett gäng ungdomar trakasserar andra barn i badet. Bland annat river gänget bikinitrosorna av den elvaårig dottern i familjen där pappan senare kommer att misshandlas.

Personalen gör inget för att slänga ut gänget, som fortsätter ägna sig åt sina perversa aktiviteter – då ringer mamman till elvaåringen till polisen, som kommer till platsen, tar upp en anmälan och avvisar den familj vars barn varit mest aktiva i sexöverfallen, och dragit trosorna av den elvaåriga flickan

Poliserna som är på plats noterar att den avvisade mamman länge och om och om igen stirrar på familjen som gjort anmälan och att hon samtidigt pratar i sin mobiltelefon på arabiska. Det visar sig senare när polisen kontrollerar mobiler och chatappar att det är sin äldre son hon kallar på. Hon vill att han ska ta sig till badet.

Brodern till en av de avvisade pojkarna, Akram Hadrous (t h), och dennes kompis Ezequiel Diaz (t v) är de enda som åtalas för händelserna

När familjen som gjort anmälan lämnar badet dyker det alltså upp ett gäng som metodiskt misshandlar pappan till flickan som trakasserats. Gänget anförs av den son som den avvisade mamman kallat på. Han inleder misshandeln med att fråga den man som han snart kommer att slå blodig om det är han som gjort en polisanmälan.

Nu åtalas två i gänget för överfallet. De åtalas för grov misshandel.

Den ene är 25-årige libanesen Akram Mohammad Hadrous. Han är storbror till en av de pojkar som polisen avvisar från badet efter anmälan. Hadrous nekar i förhören till alla former av misshandel. Han anser sig istället ha varit en räddande ängel, som störtat till platsen efter det att hans mamma ringt till honom efter det att hon och hennes barn slängts ut från badet. När Hadrous kommer till badet är hans mamma helt hysterisk och gråter, hävdar han – hon har nämligen enligt egen utsago blivit utsatt för ett rasistiskt överfall, folk har kastat glåpord över henne och försökt rycka av henne slöjan. Hadrous säger att han då satte sin mamma i bilen och åkte därifrån. Någon misshandel har han inte deltagit i eller ens sett. Den enda drabbade personen är hans mamma – som han räddat.

Vittnesuppgifter talar förvisso om att Hadrous mamma är upprörd – men det beror på att hon skriker åt och pekar på pappan blir slagen och sparken – under den tid han misshandlas. På filmupptagningarna verkar det heller inte som om det är en hysterisk och rädd kvinna som Hadrous tvingas dra in i bilen. Hon promenerar lugnt och långsamt dit efter att misshandeln slutat.

Ett vittne till misshandeln beskriver i förhör mammans beteende: ”Jag såg en kvinna med huckle som stod utanför bilen och hejade på har jag ett minne av. Det var mitt intryck av henne.”

Ett annat vittne: ”Samtidigt som jag ser de slå på (offret) så står den här mamman och skriker på arabiska mot (offret) samtidigt som hon pekar på honom”.

Mamman förnekar själv att något överhuvudtaget hänt efter det att hon och hennes barn lämnat badet.

Hon säger att hon tog tåget från Lund till Malmö efteråt. Trots att det finns film som visar hur hon kliver in i sonens bil.

Den andre åtalade personen är den 23-årige chilenaren Ezequiel Andrés Iturrieta Diaz. Han har erkänt misshandeln, men säger sig inte minnas så mycket eftersom han ”hade tagit droger”. Han har därför inte något minne av att Hadrous skulle ha varit med om överfallet. Han säger sig överhuvudtaget inte att ha något minne av att ha umgåtts med Hadrous under dagen för misshandeln – även om vittnen och telefontrafik motsäger hans berättelse.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Boris är chefredaktör för Morgonposten.