Det senaste skvallret från sportens värld. Djokovic är final i Australian Open men pappa Srdjan skapar rubriker. Bajen åker till Marbella och portar fansen och Veton Berishas flytt till Molde inte uppskattad i Norge.

Djokovic pappa och Putin

Novak Djokovic är i final i Australian Open, efter att ha vunnit semin mot amerikanen Tommy Paul. Men innan matchen hamnade hans far Srdjan i fokus. Bilder på Djokovic den äldre på en prorysk demonstration började cirkulera i sociala medier.

Srdjan har sedan uttalat sig och menar att han är i Melbourne av endast ett skäl, att stötta sin son. Han hade ingen intention att hamna i det sammanhanget, säger han och tillägger att hans familj genomlev krigets fasor. Han önskar bara fred.

Tennistoaletten

På tal om tennis så har Fabio Fognini tagit sin entusiasm för sporten till en ny nivå. Han åkte ur första rundan av Australien Open förra veckan, men har glatt sina följare på sociala medier med en bild på sin renoverade toalett.

Se resultatet själva.

Zlatan vs Agüero

Zlatan har gått ut hårt mot argentinarnas beteende efter VM-guldet i Qatar. Uttalandet kom i samband med premiären av Asterix och Obelix-filmen som Zlatan har en roll i. I en intervju till France Inter menar han att spelarna i Argentina inte kommer vinna något mer nu. Man kan inte respektera att spelarna beter sig illa, det är ett tecken på att de aldrig kommer vinna något mer, menar han.

Han syftar troligen på Emiliano Martinez hån av Kylian Mbappé och hans obscena gester med en staty. Sergio Agüero var med vid firandet, trots att han själv lagt skorna på hyllan. Han bemöter Zlatans kritik i en video på Twitch, där han påpekar att Zlatan också betett sig illa under karriären. Helt fel person att klaga, menar han.

Man kan debattera om Zlatan faktiskt är rätt person att klaga. Men man får också akta huvudet:

Den vandrande norrmannen

På tal om Hammarby så blev det klart att Veton Berisha lämnar för Molde i Norge. Han värvades förra sommaren från Viking, tänkt att bli en viktig kugge i anfallet. Men, av olika skäl fungerade inte kemin, och Berisha är nu tillbaka i Norge.

Men, förutom Viking har han också representerad Brann. Att gå runt mellan olika storklubbar i ett land brukar inte uppskattas hos supportrarna. Roar Åkerlund är ordförande för Vikinghordene, supportergrupp till Viking, och är måttligt road. ”Uppfört sig som ett rövhål” är omdömet om den förre så älskade spelaren, rapporterar NRK.

Många hoppas han blir en flopp, säger Åkerlund. Det återstår att se, faktum är att Berisha senaste vändan i Norge gjorde 46 mål på 68 matcher. För Viking alltså.

Bajen eller Bayern?

På tal om Hammarby så är laget nu på träningsläget i Marbella. Det är också en hel del supportrar, som passar på att njuta av det något bättre vintervädret i Andalusien och samtidigt följa laget. Men, laget har bara fyra öppna träningar. Resten håller tränaren Cifuentes bakom låsta dörrar.

Det finns givetvis skäl till att ha stängda träningar. Inför viktiga toppmatcher, derbyn och liknande. Men kommunikationen har i det här fallet inte riktigt fungerat, många tillresta bajare känner sig besvikna.

Kanske trodde man sig vara mer Bayern, än Bajen, från klubbledningens sida?

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!