Ghislaine Maxwell avtjänar ett 20 år långt fängelsestraff i Florida. Nu har hon gett en intervju till brittiska tv-kanalen TalkTV, där hon bjuder på ett antal uppseendeväckande uttalanden. Om sin relation till Jeffrey Epstein, hans dödsfall och den där bilden med Virginia Guiffre och prins Andrew. Hon passar också på att rikta en känga till matbespisningen på fängelset.

Jag tror inte en sekund på att den är äkta, faktum är att jag är säker på att den inte är det. Det har aldrig funnits ett original. Jag tror inte det hände, och speciellt inte på det sätt som det beskrivs, som hade varit omöjligt. Jag har inget minne av att besökt (nattklubben) Tramp, säger Maxwell i intervjun.

Det hon syftar på är bilden där prins Andrew, Virginia Giuffre och hon själv är med. Den sägs vara tagen 2002 och 17-åriga Giuffre var en av kvinnorna som anklagade Jeffrey Epstein för sexuella övergrepp. Nattklubben Tramp ska hon ha besökt med prinsen, Epstein och Giuffre.

Giuffre stämde även prins Andrew i en civil process. Hon och prinsen nådde en förlikning innan saken hade hunnit gå till åtal. Prinsen betalade runt 120 miljoner kronor till Giuffre. Prinsens rykte är dock förstört och han slutade med officiella uppdrag åt kungahuset 2019. Han har också fått sina militära titlar indragna.

Vad gäller hennes relation till prins Andrew kallar hon honom fortfarande för ”en kär vän”. Under intervjun skröt hon också om att hon träffat drottningen, och president Bill Clinton.

En som försvarar prinsen är hans tidigare flickvän, Lady Victorya Hervey. I en intervju i ITV:s program Lorraine today säger hon att han blev tvingad av Buckingham palace (det brittiska hovet) att göra upp med Giuffre. Han “tilläts inte kämpa”, menar Hervey, som också tror att den kända bilden från 2002 är falsk.

Maxwell ifrågasatte också Giuffres trovärdighet som vittne, baserat på att hon nyligen dragit tillbaka en stämning mot Alan Dershowitz. Där menade Giuffre att hon mindes fel, vilket Maxwell menar kan gälla även i fallet där hon vittnade mot henne.

I intervjun ger Maxwell inget sken av att känna ånger för Epsteins offer, skriver CNN. Hon uppmanar dem i stället att rikta sin besvikelse mot myndigheterna som lät Epstein dö i fängelset. Dessutom tror hon att Epstein blev mördad, på tvärs med den officiella versionen där han tog livet av sig genom hängning.

Någon förklaring till sitt påstående gav hon inte, mer än att hon trodde han skulle överklaga.

Hon passade också på att klaga på fängelsematen. Den är ”bortom smaklös” enligt Maxwell, dessutom gillar hon inte att man där får tofu i stället för hummus eller keso. Hon äter inte kött och förväntar sig då att få något av alternativen ovan, men i 95 procent av fallen blir det tofu eller bönor. Och att kryddor är förbjudet, därför blir maten smaklös.

Angående sin tidigare pojkvän och affärspartner Jeffrey Epstein beklagar hon sig över att hon träffade honom från början.

Hon säger att hon önskar att hon stannat i England. Och att hon försökte bryta upp och börja på ett annat jobb kring 1998–1999. Och att hon önskar hon lyckats genomföra det. Då hade hon fått ett jobb på en bank.

I fängelset går hon upp klockan sex på morgonen för att äta frukost. Sedan arbetar hon i fängelsets juridikbibliotek där hon hjälper medfångar med deras rättsfall. Om man har tur, säger hon, får man gå ut en stund under dagen. Om man arbetar missar man den chansen, skriver Newsweek.

Maxwell blev fälld för att vara hjärnan bakom en traffickingverksamhet där hon försåg Epstein med skolflickor han förgrep sig på. Att hon hade kopplingar till många inom världseliten är känt, två presidenter, en påve och andra mycket kända personer fanns som snabb-alternativ i hennes mobiltelefon.

Hon avtjänar sitt straff på FCI Tallahassee, ett lågsäkerhetsfängelse för kvinnor i Florida. På rasterna kan hon ta en löprunda eller delta i yogaklasser med andra intagna. Om hon sitter tiden ut släpps hon 2027 vid 76 års ålder.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.