Morgan Johansson har det inte lätt med kärleken. Det är inte bara det att han inte är älskad av folket. Han har lite problem med sina kärestor också.

Första frun kandiderade för Sverigedemokraterna. Inget bra betyg för vare sig Morgans politik eller hans förmåga att övertyga sina närmaste. Har man inte lyckats övertyga den man levt med i många år lär man inte kunna kunna övertyga dem som tittar på en i en tevedebatt.

Att ha haft ett förhållande med Annika Strandhäll är väl heller inget som gjort att Morgan Johansson blivit mer populär bland väljarna. Jo, jag vet. Både Morgan och Annika har förnekat att så skulle vara fallet efter bilderna där de vandrade genom den ljumma, ljusa Visbynatten hand i hand. Men vi andra vandrar inte runt sådär kärvänligt mitt i natten med någon av det motsatta könet om vi inte är ihop med dem. Möjligen kunde båda parterna fått lite förståelse bland väljarna om de kört med något i stil med: ”Men öh, det fattar ni väl. Vi var både lite på lyset, är det Almedalsveckan så är det. Det var en engångsgrej bara. Vi åt inte ens frukost ihop efteråt”.

Sånt händer.

Man kan därför tänka sig att Morgan därför ville undvika att i fortsättningen falla för tillfälliga förbindelser och hitta något mer stadigt. Det var därför han på nyåret gifte sig med den fjorton år yngre Emelie Johansson. Kanske tänkte han att han inte bara skulle få en livskamrat utan också en livvakt på köpet. Emelie är nämligen anställd på Säpo.

Fast det är inte säkert att hon är det så länge till.

Morgan Johansson och Emelie Karlsson gifte sig på nyårsafton 2022.

Emelie åtalas nu för att olovligen gjort en slagning i Säpos registerkontrolldatabas (RKBAS). Åklagaren menar att hon sökt information ”avseende en person med vilken hon hade ett parförhållande eller i vart fall en kärleksrelation”.

Morgans nuvarande fru letade alltså för fyra år sedan efter information om ett ex med hjälp av Säpos databas. Det är lite svårt att förstå varför hon var tvungen att gå till databasen och söka information. Hennes ex var nämligen också anställd på Säpo. Emelie kunde väl bara lyssnat på skvallret i korridorerna? Tagit en extra tur till fikarummet? Hängt vid kaffeautomaten? Där får man veta det mesta.

Extra pikant blir det hela genom att Emelie i förhör försvarar sig med att hon av en överordnad beordrats att göra slagningen i registret. Den överordnade var vid det tillfället hennes make.

Alltså, vi tar det igen. Morgan Johanssons nuvarande fru åtalas för att ha gjort en olovlig registersökning på en tidigare partner, och den sökningen beordras av hennes dåvarande make. Alla i triangeldramat var när det hände 2018 anställda på Säpo.

Här har vi svaret på varför Säpo inte riktigt verkar ha koll på alla IS-terrorister som återvänt från Syrien – de Säpoanställda har fullt upp med att bevaka sina nuvarande och dåvarande partners.