Här är det senaste skvallret från sportvärlden. Snookermästaren Mark Allen som skakade som en hund som skiter, Kylian Mbappé med penishämnd mot Emiliano Martinez och den diplomatiske ryssen Andrej Rubljov på tennisbanan.

Usain Bolt bestulen

Den pensionerade världsrekordhållaren Usain Bolt har blivit bedragen. Nyligen upptäckte han att det fattades 130 miljoner kronor på sitt investeringskonto. Myndigheterna på Jamaica har nu startat en utredning för att komma till rätta med vad som hänt.

Bolt har varit kund hos investeringsbolaget i över tio år. Nu ses hela hans investeringsinnehav över, för att se om pengar försvunnit även på annat håll.

Nu vet du!

Franz Brorsson lämnade sitt Malmö FF i fjol för den cypriotiska ligan och spel med Aris Limassol. Nu har han startat podcasten Nu vet du! med sin polare Oskar. I första avsnittet började man en genomgång av 50 skillnader mellan kvinnor och män. Ett kontroversiellt ämne givetvis, som fick både en genusprofessor från Göteborg och Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi att rasa.

Ännu värre blev det när det visade sig att man inspirerats av den nu mera nedlagda högerpodden Hem och Härd. Man pudlade snabbt och hänvisar nu i stället direkt till en amerikansk youtuber, som ursprungligen lyfte de 50 skillnaderna. Vi får se om det hjälper, eller om man kommer behöva ta avstånd ännu mer.

Man har dessutom intervjuat David Eberhard, välkänd för sitt korståg mot genusteorier och modern feminism.

Andrej Rubljovs ödmjukhet

Den ryske tennisstjärnan Andrej Rubljov tävlar just nu i Australian Open. Under matchen mot finske Emil Ruusovuori satt tre personer med en ukrainsk flagga på läktaren. Inga problem med flaggan, men personerna skrev otrevligheter till Rubljov. Detta gjorde att han klagade hos domaren, som uppmärksammade problemet.

De tre störande personerna lämnade läktaren strax där efter. För Rubljov väntar nu Novak Djokovic i kvartsfinalen.

 

Dani Alves häktad

Fotbollsspelaren Dani Alves är gripen av polis i Barcelona misstänkt för sexuella övergrepp. Övergreppet ska ha skett på en nattklubb 30 december i fjol. Han sitter häktad och inväntar rättegång. Han ska ha uppgett tre olika versioner av händelsen till polisen.

Hans senaste klubb är Pumas i Mexiko, som nu brutit avtalet med den 39-årige brasilianaren.

Marcus Berg hyllas i Grekland

Marcus Berg spelade fyra säsonger i Panathinaikos och gjorde 95 mål på 151 matcher, i samtliga turneringar. Det är inget som glöms bort nere i Aten. Berg var nyligen på besök och fick där stående ovationer. Tillsammans med en annan klubbikon, Djibril Cissé, fick han elda på klacken med ramsor. I grekisk fotboll glömmer man aldrig sina hjältar.

Kylian Mbappé med en gliring?

Slår Mbappé tillbaka mot Emiliano Martinez? Det ser så ut på bilder från PSG:s träningsanläggning.

Martinez fick som bekant pris för bästa målvakt i VM i Qatar. Han gjorde då en obscen gest med statyn, vilket blev mycket uppmärksammat. Nu ser det alltså ut som att Mbappé tagit intryck av det.

Mark Allen och den skitande hunden

Snookerstjärnan Mark Allen drog ett skämt som fick tv-tittarna att vika sig dubbla av skratt. Nordirländaren besegrade Judd Trump med 10–9 i 2023 Mastersfinalen i söndags. Matchen var en intensiv rysare och Allen sade i intervju till ITV efteråt att han ”skakade som en hund som skiter”.

ITV bad om ursäkt till tittarna efteråt, men inte till eventuella hundar som tagit illa upp.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.