Föräldrar i USA får problem med sina barn som indoktrineras i genusteori och andra vänsterideologier på universitet och högskolor. Barnen blir fientligt inställda till sina  dåligt insatta föräldrar, som avtvingas bekännelser till feminism och rasideologi. Men nu finns det professionella avprogrammerare, som hjälper hjärntvättade personer att återfå sin förmåga till kritiskt tänkande.

Beth Pensky är en 54-årig ensamstående mor från New Jersey, nu boendes i Florida. Hon har som regel att inte berätta för någon att hon inte längre pratar med sin son och dotter. För NY Post berättar hon att barnen är ”woke” men det är inte hon själv. Därför har de förskjutit henne.

Men Penskys inställning förändrades när hon och andra mammor läste historien om Annabella Rockwell. Rockwell tog examen från Mt. Holyoke College och sade sig blivit totalt indoktrinerad med extremvänsterideologi där. Hon kände därför ett behov av att avprogrammeras från indoktrineringen.

När jag såg Annabellas historia och mitt liv vändes upp och ned. Jag förstod att jag inte var ensam och såg att vad som hänt henne liknade det som jag tror hänt mina barn. Jag hade inte ens tänkt på att hitta en avprogrammerare. Jag visste inte att de existerade. Men jag tror det är för sent för mig och mina barn. De vill inte ens prata med mig, säger Pensky.

En annan kvinna som anonymt pratat med NY Post såg indoktrineringen av sina barn börja på privatskolan Dalton i New York City. Sedan förvärrades den när barnen gick vidare till universitetet, de flesta till Ivy League-skolor.

Två av hennes döttrar försökte distansera sig från Rockwell då de var kritiska till hennes brist på politisk korrekthet och ointresse för genus- och rasideologi.

Men kvinnan gav inte upp. Hon hittade ingen som kunde avprogrammera barnen så hon gav sig på utmaningen själv. Hon säger att den psykologiska påfrestningen är enorm, och att hon i grunden ser sig som Demokrat och liberal.

Det spelade dock ingen roll. Hon bråkade med en av sina döttrar över att hon inte skaffat en kaffemugg från Starbucks med regnbågsflaggan på. Muggen blev i sig självt ett slagfält.

En person som tidigare var aktivist för trans- och homorättigheter är 36-åriga K. Yang från staten New York. Sedan 2018 arbetar hon dock som avprogrammerare på heltid. Och det finns mycket att arbeta med. Hon riktar sig främst till föräldrar och barn, genom Youtube och sina hemsidor.

Yang driver aktivism mot ideologin som förvirrar barn om sin könstillhörighet. Hon säger att föräldrarna ofta är villrådiga. De har sett en beteendeförändring hos sina barn.

Plötsligt definierar sig ”hon” som ”han”. Hon liknar indoktrineringen av barn med en kult, men föräldrarna förstår oftast inte vad det är som pågår. Det händer överallt, även i mycket funktionella familjer. Det är inte klassiska kulter som för bort barnen, utan indoktrineringen sker nu genom skolan och deras läromedel.

Ytterligare en mor, som bara vill nämna sitt förnamn Dorothy, berättar hur hon nästan tappade kontakten med sin 27-åriga dotter. De var alltid nära varandra men det förändrades när dottern började på college och läste genus- och kvinnostudier.

Dottern vägrar nu vara med familjen på högtiden Thanksgiving, då hon menar att det är att fira “Columbus folkmord”.

Dorothy säger att det som händer påminner om kulturrevolutionen i Kina, där en hel generation barn hjärntvättades av kommunistregimen. Även Yang är inne på detta, hennes familj kommer ursprungligen från Kina. Hon menar att flera av metoderna för indoktrinering man använde där används i USA idag.

Sverige inget undantag

De flesta universitet och högskolor i Sverige har genusvetenskap och liknande kurser och program i sitt utbud. Dessutom ingår feministiska teorier i väldigt många ämnen, som statsvetenskap, historia, sociologi med flera. Även naturvetenskapliga ämnen som matematik och fysik.

Saken kan sägas ha ställts på sin spets under kontroversen med Vita havet på Konstfack.

Vita havet är en utställningssal, som används för elevernas verksamhet på skolan. Men ett antirasistiskt studentkollektiv som kallade sig Brown Island krävde namnbyte på salen, till Havet. Orsaken var att Vita havet ansågs vara del av en rasistisk struktur på skolan.

Om det finns föräldrar som efterfrågat en avprogrammering av sina barn även i Sverige är oklart.

Förslaget om att byta namn på Vita havet togs emot utan entusiasm av eleverna, men blev desto mer uppskattat av ledningen på Konstfack.

Läraren på skolan Sara Kristoffersson skrev en motreplik på DN Debatt och sedan rullade en karusell igång. Namninsamlingar startades mot henne och i princip ingen annan lärare på skolan vågade stödja henne offentligt.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.