Medan jag var på resande fot till Stockholm, för att närvara på Fitnessfestivalen, så kom jag att börja tänka på vad som kommer att hända under helgen i Sveriges huvudstad. Såg verkligen fram emot att få träffa mina kamrater, se otroliga matcher och få fina minnen därifrån!

Men det som jag skulle få äran att bevittna, var mer än vad jag någonsin, kunnat föreställa mig.

Queen Power

Jag var inställd på att filma och sända live från Fitnessfestivalen, vid Stockholmsmässan i Älvsjö.

Tusentals människor från hela världen hade samlats på Stockholmsmässan, där alla skulle tävla olika atletiska aktiviteter. Men jag hade bara en sport i sikte: Armbrytning.

Innan Landslagskampen började, så var det ett litet evenemang på sidan av den större scenen. Där hade Fia Reisek, den flerfaldige världsmästaren och största rival mot “The Wunderkind” Elin Janeheim, arrangerat en tävling som hette Queen Power.

Den tävlingen var arrangerad av kvinnor, dömdes av kvinnor, tävlandes av kvinnor. Men en liten touch av män som hjälpte till med utrustningen och videografik.

Tävlingen började med ett Round Robin, vilket innebär att alla möter alla, så den som får mest segrar, är den som vinner allt. Och i mixern, så bestod det av fyra deltagare, vilka var: Sunnea Strömberg och Zilan Mercan från Sverige, Nanna Dahl Hansen från Danmark och Dominika Barosova från Slovakien.

Konceptet med denna tävling är att det är upplagt i tre ronder, och varden armbrytare blir placerad mot en av motståndarna, som de sedan ska bryta mot.

Efter sin respektive match, så blir man lottad ut mot en av de andra deltagarna man inte har mött. Och så gör man så, tills man har fått fram två som har vunnit flest, som ska bryta senare i en bäst av 3-final.

Vilket innebär att deltagarna måste vinna två ronder för att vinna hela tävlingen.

I vänster arm så vann stjärnskottet Sunnea Strömberg, som har extremt stor potential inom denna sport, trots hennes unga ålder. I höger arm så vann den regerande världsmästaren Dominika Barosova, vilket hon gjorde väldigt dominant.

Dominika Barosova mäter krafterna med Sunnea Strömberg

Den enda som lyckades ge henne en bra kamp var Sunnea, som anpassade sin brytstil, efter att kvalet inte gick som det skulle och gav världsmästaren en bra kamp.

Resultat

Vänster:

1.  Sunnea Strömberg

2.  Nanna Dahl Hanssen

3.  Dominica Barosova

4.  Zilan MercanHöger:

Höger:

1.  Dominica Barosova

2.  Sunnea Strömberg

3.  Nanna Dahl Hanssen

4.  Zilan Mercan

Världsrekord bevittnat och en legendmatch föddes

Något som jag aldrig trodde jag skulle få bevittna är en bäst av fem-match mellan två världselit-armbrytare. Och det var mellan Carolina Pettersson och Victoria Karlsson.

Matchen var den typen man ser på en thrillerrulle. Mycket drama, känslor, intensitet, och så mycket mer var närvarande under denna match.

Den matchen tidsmässigt, från när den började till den slutade, klockade man in den på nästan en timme.

Ingen av de internationella matcherna som har varit långa under de senaste tio åren kombinerat, kom i närheten av det, som dessa två fantastiska armbrytare lyckades åstadkomma.

Båda två ville ge upp någonstans under matchen. Men järnviljan och krigarandan som båda två har, gjorde att de fortsatte, trots att armarna deras hade kramper, handen inte kunde stängas helt och andningen i fullaste galopp.

Jag kan bara föreställa mig det som de två kvinnorna gick igenom, men jag är extremt hedrad av att se denna match och båda två är vinnare i min bok. Fast Carolina var den som vann matchen 3–2.

Carolina Pettersson mot Victoria Karlsson i den episka matchen

När armbrytarna var nära på att kollapsa, så gav publiken en stående ovation till dessa kvinnor. För trots att deras armar kommer göra ont i flera veckor efter den matchen, så har de skrivit historia och deras kamp blivit en del av de legendariska matcher som har hänt i Sverige!

Om ni vill se hela matchen, så finns den på min Youtube kanal!

Internationell ära på spel

En annan match som hände strax efter den historiska händelsen som nu blev skriven i legenderna, var en match mellan Petra Damm, som skulle utmana Michelle “The Black Scorpion” Dougan, som är en av USA:s bästa armbrytare på damsidan!

Matchen började med att det blev en jättebra kamp, Petra och Michelle kämpade som om deras liv hängde på det, men i slutändan, så lyckades Petra kammade hem segern 3–1 och blev krönt vinnare.

Petra Damm mot den amerikanska “svarta skorpionen” Michelle Dougan

Kampen mellan två armbrytarnationer

Nu har vi kommit till Landslagskampen, det som var huvudevenemanget på lördagen, kampen mellan Sverige och Finland!

De var en lagtävling mellan två armbrytarnationer, där deltagarna ska bryta mot sin respektive motståndare tre gånger var per arm. Och det lag som har brutit till sig mest poäng, har vunnit hela landslagskampen.

Jämnaste matchen som hände under evenemanget var Christoffer Larsson mot Aku Moksi. Alla 3 matcherna per arm, slutade alltid i krigarmatcher, och Aku vann i vänstern 2–1, och Christoffer vann i höger arm 2–1.

Sverige lyckades vinna med en totalpoäng av 24–6.

Team Sverige:

Tobias Axelsson

Elin Janeheim

Kristoffer Larsson

Anna Johansson Erik Fahlgren

Elin Janeheim laddar upp inför landskampen mot Erika Ketola

Team Finland:

Ville Mutikainen

Erika Ketola

Aku Moksi

Anne Söderlund

Matti Marjomaa

Matchordning:

Tobias Axelsson vs Ville Mutikainen (3–0 Tobias, båda armarna)

Elin Janeheim vs Erika Ketola (3–0 båda armarna)

Christoffer Larsson vs Aku Moksi (2–1 till Aku I vänstern, 2–1 till Christoffer I högern)

Anna Johansson vs Anne Söderlund (2–1 till Anne i vänstern, 2–1 till Anna I högern)

Erik Fahlgren vs Matti Marjomaa (3–0 till Erik, båda armarna)

Vad väntas år 2023?

2023 kommer att bli ett sensationellt år med många tävlingar på agendan, så här kommer en liten lista på tävlingar som är färdigställda:

28:e Januari: Iron Brothers Cup 2023

18:e Februari: The Golden Arm Championships

16-19:e Mars: SM i Vimmerby

17-21:a Maj: EM i Finland

1:a Juli: Wild Arm 2023

2:a September: Flen Armfighters 2023

26:e September-1:a Oktober: VM i Malaysia