Hollywood skakas inte bara fortsatt av återkommande anklagelser om nya sexövergrepp. Ofta dyker det upp anklagelser om övergrepp som går långt tillbaka i tiden.

Det senaste fallet kom i veckan då den med Hollywoodmått mätt nästan helgonförklarade Warren Beatty anklagades för att 1973 våldtagit en 14-årig flicka. Beatty själv var då 36 år, och övergreppen ska ha skett under nästan ett års tid och inleddes under inspelningen av filmen The Parallax View (”Sista vittnet” på svenska).

I en stämning som lämnats in i Los Angeles, anklagas Beatty av 63-åriga Kristina Hirsch för pedofila övergrepp. Men hon har redan tidigare riktat sådana anklagelser mot Beatty, och dailymail.com har hitta en video som Hirsh (som då kallade sig Tina St Clair lade upp på internet. I den hävdar hon bland annat att:

”1973 när jag var en 14-årig oskuld sammanfördes jag med Warren Beatty under inspelningen av Sista vittnet för att han skulle kunna utnyttja mig sexuellt”.

”Jag förstod inte riktigt detta och från våren 1973 till januari 1974 hade jag ett förhållande som jag trodde var speciellt”.

Kristina Hirsch – som numera är pastor – anklagar vidare i videon Beatty för våldtäkter och för att ha gett henne psykiska problem som förföljt henne i mer än fyra årtionden.

I videon ber hon också CNN-journalisten Anderson Cooper att kontakta henne för att hon ska kunna berätta sin historia och få den spridd.

Warren Beatty har hittills inte kommenterat anklagelserna och stämningen.

För många är det säkert oväntat att Warren Beaty nu anklagas för att vara pedofil. Han är förvisso känd för sina förhållanden med en väldigt lång rad av filmstjärnor och modeller. Det har gjorts flera seriösa försök att beräkna hans erövringar – och den siffra de flesta i de sammanhangen verkar stanna vid är 13 000. Det är som en katalog över alla kända kvinnor i USA:s kulturliv, och väldigt många andra därtill. Från 1960-talets Jane Fonda Natalie Wood, Brigitte Bardot och Julie Christie och bort till Madonna. Sedan 1992 är Beatty gift med Anette Benning – med vilken han har fyra barn. Det finns också en mer begränsad lista där bara de 100 mest kända skådespelerskorna och artisterna ingår.

Men egentligen är det inte antalet 13 000 – eller 100 – som är svårbegripligt, det märkliga är att Beatty överhuvudtaget hade tid med sex. Han var nämligen inte bara en storstjärna – han var också flitigt verksam som producent, manusförfattare och regissör.

Beatty har nominerats 15 gånger för en Oscar, och i flera kategorier: som skådespelare, regissör, och manusförfattare. 1981 fick han en Oscar för sin regi av filmen Reds, där han också spelade huvudrollen. Till hans mest kända filmer hör Bonnie&Clyde, Bugsy, Shampoo och Dick Tracy.

Dessutom har han varit politiskt aktivt och har genom decennierna kampanjat aktivt – och en del säger aggressivt – för det demokratiska partiet. Han ingick också i George McGoverns stab när denne försökte bli president 1972. Beatty gillar att berätta att Joe Biden brukar ringa för att få råd.

Intresset för det motsatta könet delade Beatty med sin syster Shirley Maclaine som i intervjuer och memoarer berättat om sitt eget vidlyftiga kärleksliv. För Daily Mirror förklarade hon 2012:

”Jag har haft många kärleksaffärer och många dåliga älskare. Jag gillade inte ”sex-eskapader” men jag testade det en gång. Det var under en pågående politisk kampanj när alla gjorde samma sak. Så jag ville inte bli lämnad utanför. Jag hade sex med tre män på en dag. Det var dumt och gav mig ingen tillfredsställelse alls.”

Hon har också berättat att hon haft sex med två statsministrar. En av dem var Olof Palme och hon skildrare det i sin självbiografi Ut på yttersta grenen, där hon beskrev deras möten på Grand hotel i Stockholm.

Olof Palme själv dementerade ryktena.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!