Kära Margaux!

Jag förstår att du inte har det lätt dessa dagar, och i stunder som de du nu upplever behöver man alltid någon att prata med. Hör av dig så ses vi och tar en kopp kaffe!

Jag förstår om du är helt förundrad inför det drev som nu pågår mot dig – där både gamla vänner och sponsorer tar avstånd – allt bara för den där filmen du lade upp på ditt konto där man ser hur du låter ditt barn peta på en berusad man som ligger utanför din dörr.

Jag tänkte också först ansluta mig till flocken, men så läste jag din ursäkt för filmen du lade upp på ditt konto – och som du sedan tog bort; och då förstod jag vad som är ditt problem. Du har fel umgänge (och jag ska rädda dig).

Du skriver i din ursäkt att du först trodde att det var en vän till familjen som låg redlös utanför din dörr. Just det verkar ingen ha reagerat på. Märkligt nog. Jag fick en känsla av att alla i media tycker att det i sig är fullt normalt att kompisar däckar i totalpackat tillstånd utanför ens dörr, typ: ”Jaha, ligger du här igen …”.

När man själv blir dyngrak vill man ha hjälp av sina vänner, som när Ebba Busch såg till att du efter din 30-årsfest kom hem med hjälp av hennes livvakter. Då hade det festats hela dagen berättade du i podden Margaux&Theo: ”Där beställde nån in 300 hot shots, sen är det lite blurry”.

Men Ebba ställde upp, och gav dig skjuts. Då fick du också chansen att flirta lite med livvakterna, som du berättade i podcasten. Förstod att du passade på – måste varit kul att få träffa män som inte är riktigt lika könlösa som killarna som finns i din bekantskapskrets.

Men vad jag förstår håller sig Ebba på sin kant numera sedan hon hamnade i regeringen – annars hade det säkert varit henne du ringt och sagt: ”Ebba, jag har ett litet problem, kan du tänka dig att låna ut en av dina livvakter igen?”

Att Ebba liksom håller sig undan när det gäller dig kan väl bero på ryktena om att din 30-årsfest inte var första gången du och hon hade en shot-tävling – och hon vann som vanligt. Jag tycker det är fusk. Ni är ungefär lika långa, men Ebba har ganska mycket mer kött på benen. Du borde alltid ha handikapp när ni två har shot-tävlingar, hon borde hälla i sig fem shots innan ni börjar tävla. Men, som sagt, det kanske inte blir några fler tequilatvekamper mellan er nu. Orsaken är nog inte att det snackas om hur mycket ni dricker när ni ses – utan mer alla de där ryktena om att ni på 30-årsfesten också tog kokain.

Otacksamt är ordet för Ebbas beteende, hon har dig att tacka för så mycket. Det var med största säkerhet från dig som Ebba fick idéen om att vifta med en falukorv i senaste valdebatten. Som du själv berättat är det antagligen du som myntat uttrycket ”stödkorv” – det är den där korven som man beställer när man drabbad av fyllehunger stannar till vid ett gatukök halv två på natten och säger: ”Jag vill ha en 200-grammare med pommes och så mycket räksallad … och fort, ge mig en kokt korv medan jag väntar”.

Jag kan se framför mig hur du och Ebba – på den tid ni fortfarande var vänner – står framför Nybrogrillen efter en shot-tävling och du beställer en ”stödkorv” och det blixtrar till i Ebbas huvud: ”Där har vi det. Jag behöver stöd i debatterna. En korv! Jag ska hala fram en korv i en debatt”.

Men har du fått någon cred för det av Ebba? Inte!

Man kanske ska vara glad att det blev en falukorv i Ebbas fall. Tankebanorna för hennes del kunde lika gärna gått så här: ”Åh, det är så besvärligt när jag får frågor om politiken. Jag skulle behöva en livlina jag kunde ringa. Lina! Där har vi det, en lina koks. I nästa debatt eller utfrågning lägger jag en sträng med ladd på bordet och säger: Det här är vad vi alla behöver när det blir tuffa tider”.

Men ett gott råd. Akta dig också för dem som nu stöttar dig. Som Calle Schulman, som till ditt försvar skrivit:

”En person gör något väldigt dumt och ber om förlåtelse helt utan förbehåll, har blivit av med många av sina uppdrag från ’värderingsstyrda’ bolag och fått ett gäng tusen arga kommentarer. Känner inte du att det kanske räcker? Att poängen är gjord? Att läxan är lärd?”

Calle Schulman är en mes, du minns väl hans uttalande om att han tänkte dra från Sverige om det blev krig. Inte riktigt den typ av person man vill ha vid sin sida när det blir bråk. Och hans brorsa Alex har också ställt upp för dig och över en sida i DN förklarat att du är utan skuld eftersom du bara ”är ett barn av vår tid”.

Han förminskar dig därmed två gånger.

Dels genom att framställa dig som ett barn, du som till och med fött barn och lagt upp filmen från förlossningen på internet – du är din generations Gudrun Schyman, hon visade också i ungdomen upp sin förlossning på film. Hon var dock inte lika välansad som du.

Dels genom att säga att du är styrd av tidsandan – det är sådana som du som skapar tidsandan, du är inte ett barn av den.

Så betacka dig för stöd från bröderna Schulman – första bästa chans de får kommer de att hugga dig i ryggen, hänger man ut sin mor som alkis … ja, du förstår … vad väntar de inte på att få säga om dig, bara du släpper dem inpå livet.

Så sluta be om ursäkt till alla, till följare och sponsorer.

Det bästa du kan göra är att gå till offensiv, berätta allt du vet om alla du festat med, och alla deras skamliga hemligheter.

Fixa ett ragnarök där alla kändisar och influencers får brinna. Skapa ett eget jättedrev. Då glömmer alla den där videosnutten du la upp på Instagram.

Hör av dig så snackar vi.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!