Patrullerande polis avbröt en pågående våldtäkt på en kvinna sent i lördags kväll. Brottet begicks på en lekplats i Kungsparken i Malmö.

Fem anhållna begärs i dag häktade. Fyra av dem greps på platsen, och ytterligare en greps vid lunchtid på söndagen. De misstänks för grov våldtäkt.

Lekplatsen ligger alldeles i närheten av Casino Cosmopol.

UPPDATERING: Alla häktningsförhandlingar är genomförda. Tingsrätten beslutade att alla fem skulle häktas som på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt.

Fyra av de misstänkta är syriska medborgare mellan 15 och 17 år. Den femte, Amer Tamem, är en statslös 18-åring. Tamem och Adham Al Sayasneh, som var den som greps på söndagen, nekar till brott enligt sina advokater. Det är fortfarande oklart vilken inställning övriga tre har.

Till Kvällsposten säger Mattias Sigfridsson, biträdande chef för polisområde Malmö:

– Vi finns alltid i citymiljö på helgerna. Utan att säga för mycket så kan man säga att det är ett himla bra polisarbete som gör att det här brottet uppdagas.

Polispatrullen som avstyrde den grova våldtäkten, och grep fyra av de misstänkta, skulle snart gå av sitt arbetspass. Då stötte de på de misstänkta som, enligt uppgifter från Malmöpolisen, betedde sig på ett avvikande sätt.

– Vi har sett flera gånger att vår ökade närvaro i det offentliga rummet gör att vi uppdagar brott och att vi kan vara snabbt på plats och göra bra ingripanden, berättar Mattias Sigfridsson.

Kammaråklagare Kristina Amilon begärde i morse samtliga häktade, på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt. Häktningsförhandlingar kommer att hållas under eftermiddagen med start klockan 14.

Åldern på den våldtagna kvinna är inte offentliggjord, men hon är vuxen. Det är oklart hur hon mår.

De häktade:

Amer Tamem, 18, Bunkeflostrand, statslös
Hussein Mashan, 17, Malmö, syrisk medborgare – tolkbehov på arabiska
Adham Al Sayasneh, 17, Malmö, syrisk medborgare
Yamen Aldughaim, 16, Bunkeflostrand, syrisk medborgare – tolkbehov på arabiska
Tayssir Hedar, 15, Malmö, syrisk medborgare

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Peter är reporter på Morgonposten.