En gång Hollywoods demonproducent, numera betraktad som en våldtäktsdemon – Harvey Weinsteins uppgång har visat sig vara präglad av samma sjaskighet som hans fall. Han avtjänar numera ett 23-årigt fängelsestraff i New York för ett antal våldtäkter och sexuella övergrepp.

Men rättegångarna mot honom fortsätter. Nu står han inför rätta i Los Angeles – anklagad för våldtäkt av fyra kvinnor.

Och det kommer precis som de tidigare rättegångarna att handla inte bara om Weinsteins beteende utan också om hans kropp, närmare bestämt hans penis och pung.

Åklagaren förklarade att en del i bevisningen kommer att bestå i att de kvinnor som säger sig ha blivit våldtagna beskriver Weinsteins penis, men framförallt hans testiklar. En infektion ska ha tvingat läkare att genom en operation förflytta testiklarna från pungen till insidan av Weinsteins lår. Själv undrar jag mest över om varför inte läkarna kunde hitta en bättre plats. Insidan av låren? Måste gjort ont när han satt med ena benet över det andra, eller satt han alltid och manspreadade?

I vilket fall kommer de som anklagar Weinstein att under rättegången leverera ingående beskrivningar av penisform, testikelplacering samt operationsärr utlovade åklagaren.

De fyra kvinnorna var ursprungligen anonyma – men en av dem har framträtt, och det är Jennifer Siebel Newsom, numera gift med Kaliforniens guvernör Gary Newsom – om vilken det ryktas att han siktar på Vita Huset.

Enligt åklagaren våldtog Weinstein Jennifer Siebel Newsom 2005 på ett hotellrum – och han ska ha lockat dit henne genom att säga att han ville diskutera en möjlig filmroll.

Just detta reagerade Weinsteins försvarsadvokat Mark Werksman på – i sitt anförande förklarade han att alla våldtäktsanklagelser var efterhandskonstruktioner. De som i dag säger att de var offer för Weinstein bytte helt enkelt sin kropp mot möjligheten att få spela med i en film:

”I Hollywood var sex en vara. Det var så det fungerade”.

Werksman menade också att Newsom bara använde Weinstein en gång till i och med våldtäktsanklagelsen, då ville hon bli känd genom att ha sex med Weinstein, nu vill hon bli ännu mera känd genom att säga att hon blev våldtagen:

”I dag är hon guvernör Newsoms fru. Hon är Kaliforniens första dam. Hon har gjort sig själv till ett känt offer i #Metoo-rörelsen … annars skulle hon vara en bland alla andra bimbos som gick till sängs med Harvey Weinstein för att göra karriär i Hollywood”.

Infektionen som Weinstein drabbades av, och som ledde till testikelförflyttningen heter ”Fournier’s gangrene”, alltså Fourniers kallbrand. Ett gott råd – bildgoogla inte.

Miljardär och missbrukare

I sin alldeles färska självbiografi ”Friends, Lovers and the Big Terrible Thing” berättar Matthew Perry om sin kamp mot alkohol och droger. Redan under den tid han var en av stjärnorna i tv-serien Friends bekymrade sig de andra skådespelarna för över hur mycket han drack.

I sina memoarer berättar Perry hur han för fyra år sedan lade in sig på en rehabklinik för att bli av med sitt opioidmissbruk. Han var på alla sätt i dåligt skick, och hade varit förstoppad i tio dagar. Efter några dagar på kliniken började han uppleva allt värre smärtor i magen och tarmarna, och han och hans assistent ville lämna kliniken för att ta sig till sjukhus. Men personalen vägrade låta dem lämna kliniken och hävdade att det var typiskt missbrukarbeteende, och att Perry bara ville komma till ett sjukhus för att få tillgång till droger. Personalen försökte handgripligen hålla kvar Perry och hans assistent, men till slut lyckades de ta sig ut till sin bil och till ett sjukhus.

Där kollapsar Perrys kropp totalt, han faller i koma, får lunginflammation och tarmen exploderar. Det kommer att krävas 14 operationer för att rädda hans liv, och han får tillbringa sex veckor i en hjärt-lungmaskin, och får bära stomipåse i nio månader.

I biografin får vi veta att Perry blev beroende av alkohol när han var 24 år, och hade fått sin roll i Friends. Krökandet tilltog under hela serien – han var vit bara under inspelningarna av säsong nio. Men under de tio år serien gjorde sitt segertåg över världen utvecklade Perry också ett omfattande missbruk av opioider.

15 gånger lade han in sig på rehabkliniker för att bli fri från sina beroenden, och han berättar att hans kamp mot droger och alkohol kostat honom omkring 100 miljoner kronor.

Det har han i och för sig råd med, åren med Friends gjorde honom till en rik man. Den första säsongen fick de fyra stjärnorna en kvarts miljon kronor, men gaget steg kraftigt för varje säsong och de sista säsongerna fick de tio miljoner kronor för varje avsnitt.

Matthew Perry beräknas i dag ha en förmögenhet på omkring en miljard kronor, och han säger att han varit drogfri i 18 månader. Ett bidragande skäl till detta verkar vara att läkarna hotat med att om Perry börjar med opioider igen då kan han vara säker på att stomipåsen åker på igen.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!