När jag skriver detta trendar #BoycottPayPal på Twitter. Paypal har börjat stänga konton för vissa människorättsorganisationer, som till exempel “The free speech Union”. De censurerar alltså organisationer de politiskt inte tycker om.

Att företag, och då främst finansiella sådana används för social ingenjörskonst är inget nytt för den som har insyn i vapenbranschen. I USA har detta hänt länge. Bank of America gör livet surt för, och sparkar ut, alla vapenhandlare sedan lång tid tillbaka. Men detta gäller också i Sverige.

Jag har talat med flera jakt- och sportskyttebutiker i Sverige, och de har ett rent helvete att bedriva helt laglig verksamhet.

De kan inte få lån, de kan inte få en betaltjänst mot kunder, de kan inte få en försäkring, de kan inte ens få en speditör att skicka några varor än mindre vapen eller vapendelar på grund av den bransch de är i. Vidare motarbetas de av Polismyndigheten och Institutet för Strategiska produkter (ISP) som är en myndighet för allt som kan härledas till krigsmateriel (till exempel släpkärror).

Detta medför naturligtvis otroliga merkostnader för vapenhandlare. ISP medger inte tillstånd för något längre vilket gör att det inte kan förekomma någon inhemsk produktion av exempelvis gevärspipor.
Allt måste importeras, på något sätt.

Varför är det så här kan man fråga sig?

Det är på grund utav centraliseringen av pengar i världen till ett fåtal företag, exempelvis Blackrock, som förvaltar tillgångar på mer än en 66 600 miljarder kronor.

Läser man Blackrocks offentliga dokument framgår att deras mål är sociala förändringar – det vill man åstadkomma genom att bland annat ändra styrelser i de företag man äger andelar i. Detta för att kontrollera riktningen i företagen och därigenom samhällen över hela jorden.

Det här tankesättet sprider sig i väldigt många organisationer. Det också myndigheter och staten i sig.
Det drabbar många – även oss som är intresserade av jakt och sportskytte.

Laddar någon upp en YouTube video idag kommer beskrivningen och alla ljud i den att sökas igenom av en algoritm. Hittas ord såsom ”gun” eller “rifle” i medföljande metadata, eller hörs ett gevärsskott i videon, så riskerar den att censureras.
Den kommer tryckas undan av algoritmer så den inte syns. Följare av kanalen kommer inte se att den laddats upp och hela kanalen riskerar att tas bort från plattformen.

Vad kan du göra om du inte stödjer att icke–folkvalda organisationer har gift sig med vissa delar av staten i ett försök att idka kontroll över ditt liv?

Väldigt bra fråga. Det har gått långt nu. Övervakningsmanicken du håller i din hand (telefonen) vet allt om dig och den datan sorteras av algoritmer för att kontrollera hela populationer. Allt används för att kontrollera dina köpvanor, dina åsikter, hur du röstar och naturligtvis huruvida civilt ägande av vapen är tillåtet.

Just frågan om vapen är en lågt hängande frukt för totalitära strömningar som den jag beskriver här – de har aldrig tyckt om att civila äger vapen. Det ger alltid en viss autonomi att äga ett vapen som teoretiskt skulle kunna användas för att värna sig. Det betyder att individen inte är till 100 procent beroende av staten.

Antag att ett jaktlag i någon avlägsen by åker runt med älgstudsaren på kvällen för att värna sig mot någon inbrottsliga. Skulle det komma fram, vad tror du statens svar skulle bli?

De skulle skicka nationella insatsstyrkan för att avväpna dem. De skulle aldrig medge att de misslyckats i att stoppa inbrottsligan utan flytta fokus mot jaktlaget vilka skulle få lagboken kastade efter sig.

För att återgå till vad man kan göra. Anser man att detta är ett problem föreslår jag att man inte har hela sitt liv på sociala medier. Vill man använda sociala medier så använd gärna något av de alternativ som finns vilka värnar din integritet.

Samt ta jägarexamen.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Morgonpostens kolumnist för jakt och sportskytte.