Den danske regissören Lars von Trier berättar i en intervju att han under en period drack för mycket. Han insåg att han behövde hjälp, funderade en stund och kom fram till att Mikael Persbrandt borde ha koll på rehabkliniker.

Smart tänkt.

Persbrandt borde kunna hitta till de flesta av landets rehabkliniker i näst intill medvetslöst tillstånd – vilket väl nästan varit fallet ett antal gånger.

Men å andra sidan verkar ju inte behandlingarna riktigt ha fungerat – så frågan är om Micke verkligen har koll på de bästa ställena.

• Ont ska med ont fördrivas. Nu har forskare genetiskt modifierat herpesvirus så att det bekämpar cancer istället för att ge dig obehagliga sår på läppar och mer onämnbara kroppsdelar. De första försöker har varit lyckade. Undrar vad man kan bota om man genetiskt modifierar gonorré och syfilis?
Fast jag är mest nyfiken på hur herpes-forskarna tänkte innan de klev in i labbet; var det typ: ”Hör ni, kan vi inte mixtra lite med herpes och se vad som händer? Oj, wow, kolla, det käkar cancerceller! Vi kör på”.

Men det hela låter faktiskt bra – orolig skulle jag dock bli om studien kom från ett kinesiskt lab – det gick ju inte så bra senast de lekte Gud.

• Före detta socialminister Lena Hallengren ska skilja sig från maken Jonas Hellberg. Med tanke på hur lätt förvirrad hon verkat på presskonferenser, och i sin praktiska gärning som minister undrar jag hur hon lyckades fylla i dokumenten som behövs. Fick hon hjälp? Och med tanke på hur många i riksdag och regering som begärt skilsmässa sig de senaste åren – och som är lika valhänta – så börjar jag misstänka att det finns en enhet på riksdagens kansli som bara har till uppgift att fylla i de handlingar som behövs.

• Det kan inte vara lätt att sitta i ledningen för HBO eller Netflix.

HBO får kritik av besvikna tittare för House of the Dragon – uppföljaren till succén Game of Thrones.

För lite våldsamt sex, säger kritikerna – fast de uttrycker det inte riktigt lika öppet som jag.

Netflix får i sin tur kritik för filmen Blonde – som handlar om Marilyn Monroe, och bygger på en roman av Joyce Carol Oates.

För mycket våldsamt sex, säger kritikerna, och uttrycker det ganska öppet.

Men problemet är enkelt löst.

Ledningarna för HBO och Netflix kan väl helt enkelt byta serier med varandra.

• I Sverige klagas det på att det ibland är svårt för offer att ge ett bra signalement på den som rånat eller misshandlat dem. Det blir: ”Han hade en Adidas-hoodie”.

Enklare i USA. Där satsar tydligen brottslingarna på en mer personlig stil. Som Edward Price, även känd som “Smacc Man. Han livnär sig som inbrottstjuv i Tulsa, Oklahoma – och jobbar ibland iförd Svamp Bob Fyrkant-shorts. Sitter numera häktad. Tänk om gängkriminella i Sverige kunde satsa på Bamse-kortbyxor. Eftersom de som skjuter i orten blir allt yngre, och snart kan ses lämna brottsplatsen vilt trampande på sin trehjuling skulle det kännas helt rätt.

• Det skvallras om att Mark Zuckerberg tänker gå en MMA-match. Han har lagt upp bilder i sociala media där han MMA-tränar, och sågs i helgen vid ringside i en match. Jag förstår att han vill göra allt för att döda ryktena om att han inte är en mänsklig varelse, men är inte riktigt säker på att gå en MMA–match är det allra bästa sättet. Kan nog snarast ha motsatt effekt.