Ett av de stora mysterierna under Almedalsveckorna (för att inte säga i svensk politik) är varför Veronica Palm fått för sig att hon är lik Angelina Jolie.

Ska vi förstå det mysteriet måste vi söka oss till två uppmärksammade skilsmässor i USA, och nysta upp en del märkliga samband.

Brad Pitts och Angelina Jolies privatliv under tiden de var tillsammans gav mig alltid känslan av att titta på en socialdemokratisk valfilm. Jag skulle inte ha blivit förvånad om plötsligt Stefan Löfven visat sig vid sidan av paret på något foto.

Under sin tid tillsammans förmedlade Brad och Angelina en självgodhet som till och med överträffade den hos s-kvinnorna som tog en selfie och kallade sig ”smartaste, bästa, tjejgänget”.

Angelina och Brad verkade bara mellanlanda på filmpremiärernas röda mattor under sitt ständiga frälsarflackande i sin privatjet mellan krig, katastrofer och hungersnöder i världen. Då och då fick de ett adopterat barn med sig hem också. Maddox tog de med sig från Kambodja. Pax från Vietnam och Zahara från Etiopien. Och så hann de dessutom skaffa tre egna barn.

Visst låter det lite som varje kvinnlig s-politikers drömtillvaro? Resa runt till nödställda i världen, i Brads sällskap, och ta med sig ett accessoarbarn hem (nu snackar vi politiskt korrekt souvenir!).

Till detta kommer förkärleken för rosévin. Alla som varit i Almedalen vet att s-kvinnor gillar rosé – det kan bero på att de fått för sig att det finns en koppling till deras partisymbol rosen. Låter det konstigt? Då har ni inte läste ett twitterinlägg av Annika Strandhäll.

Men vad har rosévin med Brad och Angelina att göra?

Så här är det. 2016 ansökte Angelina om skilsmässa från Brad. Vårdnadstvisterna är inte över än. Nej, bråket gäller inte barnen utan Brad och Angelinas vingård i Frankrike – de gifte sig där 2014, på Chateau Miraval i södra Frankrike. Ett litet slott med 35 rum som de köpt sex år tidigare för 300 miljoner kronor. När de gifte sig hade de varit ett par sedan 2003 – då de träffades under en filminspelning. Brad lämnade Jennifer Aniston, och 2016 lämnade alltså Angelina Brad.

2018 blev de efter rättsliga processer och utredningar överens om vårdnaden av barnen, men nu träter de om sin vingård – som producerar ett framgångsrikt rosévin.

Angelina har sålt sin hälft till en rysk oligark, trots att Brad erbjudit sig att köpa hennes andel. Nu har Brad stämt Angelina, vill att försäljningen förklaras ogiltig och att han får ett skadestånd. Han menar att den ryska oligarken Jurij Sjefler kommer att sabotera alla Brads planer för hur Chateau Miravals vin ska erövra världen, och att Sjefler bara vill oskadliggöra en konkurrent till sina egna märken. Sjefler är ingen liten spelare i branschen, hans företag producerar och säljer sprit och vin i 160 länder.

Brad är också orolig för att han inte ska kunna återuppliva den inspelningsstudio som finns på ägorna. Där spelade Pink Floyd in ”The Wall”, och här har även bland annat Queen, Elton John och Morrissey spelat in.

Men med tanke på den pågående rättsliga striden kanske det inte var bra för Brad att han i en intervju i somras berättade att han var besatt av tanken på att det fanns en gigantisk guldskatt som korsfarare grävt ner någonstans under Chateau Miraval. Han letade under ett helt år, investerade till och med i ett företag som sade sig tillverka avancerad elektronisk utrustning som kunde hjälpa honom att hitta guldskatten (han hittade ingen). Beteendet ger inte riktigt känslan av en affärsman som lägger upp strategiska planer för sin vingård. Sedan känns det väl lite underligt att Brad som säger att han blivit nykter vill satsa på en vingård.

En del hävdar att Angelina bråkar med Brad för att han trilskas när det gäller vem som ska ta hand om barnen vid olika tidpunkter (jag trodde de hade var sin pluton med barnflickor som fixade sådant). Angelina verkar tycka att nu har hon i 20 år visat upp hur god hon är genom att vara FN:s flyktingambassadör, adoptera barn som råkat komma i hennes väg, flyga i sitt eget plan till miljökonferenser, och nu senast syntes hon i krigets Ukraina. I Lviv, givetvis omgiven av barn (undrar om hon utökade sin samling?).

I en intervju i BBC skrattade hon förläget när hon fick frågan om hon kunde tänka sig att bli USA:s president. Har hon sådana planer får man förstå att hon tycker Brad ska ta hand om barnen lite oftare.

Kanske är det därför Brad alldeles nyss köpt en kåk i Carmel, Kalifornien. Prislapp? 400 miljoner kronor.

Ett annat omtalat skilsmässobråk är det mellan Johnny Depp och Amber Heard. Och det är nu det börjar bli konstigt.

Johnny drömmer om att börja odla vin (och inte bara dricka det), på sitt ställe i Plan De La Tour. Det ligger bara sju mil bort från Brads Chateau Miraval (är det något med vattnet i Provence som får gamla amerikanska skådisar att vilja bli vinodlare?). Johnny verkar också satsa på karriär som rockmusiker, Brad vill starta musikstudio. Båda är skilda, och i bråk med sina ex som anklagat dem för misshandel och otrohet.

Likheterna är märkliga

Men Angelina stöttade Johnny när han anklagades av Amber Heard för misshandel – vilket väl gjorde Amber lite bitter eftersom hon 2014 i Vanity Fair förklarade att Angelina var hennes stora förebild, på film och privat.

Och nu sägs Johnny tråna efter Angelina.

Amber har nyss sålt sitt hus i öknen. En del tror att det är för att betala skadeståndet till Johnny (fast det räcker inte långt).

Men det finnas en annan förklaring, hon kanske ska flytta ihop med någon?

Är det därför Brad köpt kåken i Carmel?

Står vi inför ett partnerbyte? Blir resultatet av de två skilsmässorna två helt nya parbildningar?

Och hur besviken kommer då inte Veronica Palm att bli?

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!