Jordbävning skakar Abra-provinsen på Filippinerna

Ett jordskalv av magnitud 7,1 – det mest kraftfulla på flera år – inträffade i Filippinerna förra onsdagen. Det grunda skalvet, med epicentrum i provinsen Abra på ön Luzon, fick höghus att skaka i huvudstaden Manila mer än 30 mil bort. Minst fyra personer har dödats och 60 skadats. Men ännu är inte antalet döda klarlagt.

Flottans dag, Ryssland

”Flottan ska kunna reagera blixtsnabbt mot alla som beslutar sig för att inkräkta på Rysslands suveränitet och frihet”, sa president Putin i söndags när Ryssland firade marinens dag. I planerna för upprustningen ingår de nya hypersoniska Zirkon-missilerna.

Sommar i krigets Ukraina

Mitt i kriget envisas de ukrainska bönderna med att försöka arbeta som vanligt. Vetet skördas – även om det enligt Zelenskyj finns risk för att skörden halveras.

Het sommar i Ungern

I väderleksrapporterna har det talats om Ungern som ett av de länder som drabbats av ”katastrofvärme”. Men ingen verkar informerat växtligheten på den ungerska landsbygden. Och nu rapporteras det att bönderna är nöjda – för två dagar började skyfallen.

Avatar photo
Jacob är bildredaktör på Morgonposten.