Jordbävning skakar Abra-provinsen på Filippinerna

Ett jordskalv av magnitud 7,1 – det mest kraftfulla på flera år – inträffade i Filippinerna förra onsdagen. Det grunda skalvet, med epicentrum i provinsen Abra på ön Luzon, fick höghus att skaka i huvudstaden Manila mer än 30 mil bort. Minst fyra personer har dödats och 60 skadats. Men ännu är inte antalet döda klarlagt.

Flottans dag, Ryssland

”Flottan ska kunna reagera blixtsnabbt mot alla som beslutar sig för att inkräkta på Rysslands suveränitet och frihet”, sa president Putin i söndags när Ryssland firade marinens dag. I planerna för upprustningen ingår de nya hypersoniska Zirkon-missilerna.

Sommar i krigets Ukraina

Mitt i kriget envisas de ukrainska bönderna med att försöka arbeta som vanligt. Vetet skördas – även om det enligt Zelenskyj finns risk för att skörden halveras.

Het sommar i Ungern

I väderleksrapporterna har det talats om Ungern som ett av de länder som drabbats av ”katastrofvärme”. Men ingen verkar informerat växtligheten på den ungerska landsbygden. Och nu rapporteras det att bönderna är nöjda – för två dagar började skyfallen.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Jacob är bildredaktör på Morgonposten.