När det skrivs artiklar om Joe Biden brukar det ofta påpekas vilken tragedi det var för honom när hans första fru Neilia 1972 dog i en bilolycka tillsammans med dottern Naomi. Sönerna Beau och Hunter skadades svårt, men överlevde.

Artiklar som beskriver detta brukar också förklara hur Joe kämpade med att ensam uppfostra sönerna – samtidigt som han någon månad efter hustruns död tog plats i USA:s senat.

Vad som inte nämns i dessa artiklar är att det inte gick många veckor efter det att den sörjande änklingen installerat sig i Washington innan kvinnliga medarbetare i senaten började höra av sig till journalister, och berätta om oönskade sexuella inviter och tafsande från Joe.

Och när det gäller hans uppfostran av sönerna gick den kanske inte över sig bra.

Under presidentvalskampanjen publicerade New York Post material från en hårddisk som tillhört Joe Bidens son Hunter. Där fanns bevis för hur Hunter försökt utnyttja sin släktskap för att få miljonbelopp av ukrainska oligarker och kinesiska affärsmän. Men där fanns också material som visade det som alla redan kände till – men som ingen talade om: Hunters knarkande, supande, viftande med illegala vapen och hans många sexaffärer, ibland med prostituerade. Materialet blockerades på sociala media.

Hunter Biden riktar en pistol mot kameran i en sexfilm inspelad i oktober 2018. Fem dagar tidigare köper han en pistol och svarar nej på den obligatoriska frågan om han brukar olagliga substanser.

Först efter det att Joe tagit plats i Vita huset erkände till och med New York Times att de uppgifter som fanns på hårddisken tydde på vad vi väl milt kan beskriva som korruption – både när det gällde affärer och personlig moral.

Men frågan är om Hunter är familjen Bidens svarta får, eller om han är en typisk representant för en störd, och dysfunktionell familj vars överhuvud nu är USA:s president.

Fallet Flores

Det var när den unga Lucy Flores skulle gå ut på scen för att hålla sitt tal som hon plötsligt kände ett par händer på sina axlar. Hon hann knappt tänka att hon undrade varför vicepresident Joe Biden tog på hennes axlar innan hon kände hur han borrade in sin näsa i hennes hår.

Lucy Flores stelnade till.

Året var 2014 och demokraten Lucy Flores ställde upp som viceguvernör i guvernörsvalet i Nevada. När president Obamas medarbetare hörde av sig och meddelade att de skulle hjälpa till att försöka dra uppmärksamhet och röster till valet blev den oerfarna politikern Lucy glad och smickrad över att vicepresident Joe Biden själv skulle vara på plats och hjälpa henne i valkampanjen. Men nu frös hon till is när samme Joe Biden med näsan djupt inne i hennes frisyr doftade på hennes hår och avslutade, fortfarande med sina händer i ett fast grepp om hennes axlar, med en lång puss mot hennes bakhuvud.

Lucy Flores under valkampanjen till viceguvernör i Nevada 2014.

Lucy kunde inte förstå hur Joe Biden obekymrat kunde ta sig sådana friheter och det spanska talesättet ”tragame tierra”, jord – sluka mig hel, återupprepades i hennes huvud. När hennes namn ropades upp på scenen slet hon sig loss och kände för första gången i sitt liv ingen nervositet att tala inför en folksamling. Hon var i alla fall inte kvar i hans grepp.

Innan det blev klart att det skulle bli Joe Biden som blev Demokraternas presidentkandidat kunde media i såväl USA som Sverige trots allt skriva om Joe Bidens problematiska beteende mot flickor och kvinnor. Men man tonade ner det hela, det beskrevs som Bidens ”fysiska sätt att visa tillgivenhet”, för att citera Expressens Johan Ronge i april 2019. Joe Bidens fysiska sätt att visa tillgivenhet hade nu enligt Ronge dock fått en annan ”klangbotten” då flera kvinnor hade trätt fram och berättat om Joe Bidens olämpliga uppträdande.

Ronges artikel skulle visa att Demokraterna hade allt under kontroll och att Nancy Pelosi haft ett allvarligt samtal med Joe om hans olämpliga beteende. Nancy Pelosi lät berätta att hon sagt åt Joe att låtsas och agera som att både han och kvinnorna han mötte var förkylda och att Joe skulle ansluta sig till ”klubben för raka armar”.

Representanthusets talesman Nancy Pelosi (D) förslog att Joe skulle låtsas vara förkyld för att kunna hålla sina händer i styr. REUTERS/Jonathan Ernst

Joe Bidens fysiska sätt att visa tillgivenhet hade då uttryckts på flera olika sätt, bland annat genom att föra upp ett par fingrar i underlivet på Tara Reid och fråga henne om hon ville följa med ”någon annanstans?”.  Det var sådana handlingar Expressen benämnde som händelser med ”en annan klangbotten”.

Tara Reid var en kvinna som jobbade för Joe Biden i början av 1990-talet och hon har berättat om sina upplevelser av ständiga beröringar och fingrar som smeker hennes hår. Vid ett tillfälle bad Joe Tara att komma och servera drinkar på en fest eftersom hon var söt och att han tyckte att hon hade snygga ben. Tara hade ambitioner och det var inte att servera drinkar på privata fester. Efter att hon tackade nej till drinkserverandet reducerades hennes ansvarsområden på senator Joe Bidens kontor och slutligen beslutade hon sig för att säga upp sig och gå vidare.

Tara Reids berättelse har av Joe Bidens supportrar och media bemöts på traditionellt sätt. Man sluter gemensamt upp och ifrågasätter motiven för anklagelsen. Man undrar varför anklagelserna görs officiella, man ifrågasätter om det är sant – men man ifrågasätter inte rimligheten i att en extremt mäktig man inte drar sig att framför tv-kameror visa sin tillgivenhet på ett fysiskt sätt. En tillgivenhet som är lika stark för kvinnor som små barn. En tillgivenhet med ”klangbotten”.

Media undviker till varje pris att ställa besvärliga frågor och motfrågor ens när de mest besvärande varningsflaggor dyker upp och närmast skymmer utsikten.

I fallet Tara Reid kan man konstatera att massor av journalistisk energi har riktats mot Tara Reid och hennes trovärdighet. Ifrågasättandet går i en enda riktning, bort från makten.

Samtidigt som många väntar på svar angående Joe Bidens son Hunters beteende och hur detta har haft att göra med hela familjen Bidens privata affärer sliter en mängd journalister med att försöka hitta felaktigheter i Tara Reids meritförteckning.

Om Tara Reid har ljugit om olika examen och olika anställningar är detta betydligt intressantare för journalister att berätta om än om Hunter Bidens löneinkomster från ukrainska energibolag – när han uppenbarligen tillbringar mycken av sin ”arbetstid” med att röka crack, vifta med oregistrerade skjutvapen och ha sex med prostituerade i varierande åldrar.

Närgången farfar

Skall inte en farfar kunna pussa sitt barbarn? Jo, men inte på munnen. Det passar sig inte. Inte här och inte i USA. Vi har, i motsats till vad många tror, mycket likvärdiga moraliska uppfattningar på båda sidor av Atlanten. Åtminstone fram tills ganska nyligen.

När en farfar eller morfar pussar sitt vuxna barnbarn på munnen är det för de flesta av oss en varningssignal som får oss att rygga tillbaka av obehag. Vi kanske inte ens vill kännas vid de känslor av obehag som vi fylls av. Men vi förstår att det finns mer bakom vad vi sett. Kanske bara en väldigt trasig och gränslös familj. Kanske det mest förbjudna.

När Joe Biden på ett valmöte i Iowa i början av sin presidentkampanj 2020 gav sitt barnbarn Finnegan Biden en puss på munnen var det många som reagerade negativt, men Bidens svans av supportrar skyndade till hans försvar. Det där fysiska sättet att visa tillgivenhet var bara fint och sunt.

Finnegan Hunters far är Hunter Biden, som efter sin bror Beaus död inledde ett förhållande med sin svägerska. Det är många tecken på en trasig familj, men det är inget bevis på något förbjudet. Ett fysiskt sätt att visa sin tillgivenhet inom familjen kan ju också vara att liksom Joe Biden duscha tillsammans med sin dotter Ashley upp till en ålder och på ett sätt som hon själv beskriver som ”olämpligt”.

I sin dagbok reflekterar Joe Bidens dotter Ashley kring huruvida hennes översexualitet kan bero på faderns olämpliga beteende under hennes uppväxt.

Ashley resonerar i sin dagbok om detta kan vara en av orsakerna till att hon har blivit översexualiserad och ständigt känner sig som en löptik. Medias fokus ligger på att försöka hitta och hänga ut den som kommit över Ashley Bidens dagbok.

På samma sätt jublar nu kvinnor i USA över alla Joe Bidens insatser i kvinnofrågor. På hans hemsida kan man läsa att varje fråga är en kvinnofråga vilket rimligen inte ens borde förklaras då kvinnor utgör ungefär halva befolkningen.  Biden tror på jämlikhet fullt ut så han vill att staten skall investera i företag som startats och drivs av kvinnor.

Biden vill att hans dotter skall ha samma möjligheter som hans söner, vilket om man ser till Hunter är en omskakande och ondskefull önskan. En önskan som tragiskt nog ser ut att kanske besannas.

Många kvinnoorganisationer hyllar Joe Biden för hans politik, som de anser är jämlik och inkluderande. Biden har sagt att han kommer att kämpa hårt mot de delstater som förbjuder biologiska män att tävla i idrotter mot kvinnor – och nu applåderar de demokratiska kvinnorna att kvinnlig idrott i många grenar riskerar att domineras av män.

Joe Biden skall också sätta stopp för allt våld mot kvinnor. Inga ord är för stora när det gäller Joe och kvinnorna. Joe Biden vill att alla kvinnor skall förstå att han är på deras sida. Men kanske inte den där kvinnan som hittade Ashley Bidens kvarglömda dagbok och sålde den. Henne har han satt FBI på att förgöra. En del offer måste göras i kampen.

Medias mesiga bevakning

Det var många i USA som hade förväntat sig att diskussionerna om Joe Bidens fysiska sätt att visa tillgivenhet skulle debatteras mer under presidentkampanjen 2020 och om han blev president skulle det kunna ta fokus från Bidens presidentskap. Medias bevakning handlar till större del i dag till att skapa hyllningsreportage och idolbilder även av de mest moraliskt degenererade ledarna, så länge de utger sig för att vara progressiva. Även i rena hyllningsartiklar kan man ändå se ledtrådar till förfallet hos ledare vars goda egenskaper ska framhävas.

I en hyllningsartikel om Joe Bidens nuvarande fru Jill, berättas om hennes förste make Bill Stevenson, aktiv i fotbollslaget på det college de båda studerade på. Jill och Bill var gifta fram till 1975 och hyllningsartikeln ifråga låter meddela att Bills version att äktenskapet med Jill sprack var för att Jill hade en affär med Joe Biden inte kan stämma. Anledningen till att det inte kan stämma enligt artikelförfattaren är att Jill och Joe Biden inte ingick äktenskap förrän 1977.

Att samma artikel låter berätta att Joe Biden inte fick ett ja på sitt frieri till Jill innan femte försöket – och då för att hon blivit så fäst vid Joes söner Beau och Hunter att hon ville vara säker på att äktenskapet skulle hålla – skvallrar om att det hade passerat ett avsevärt mått av tid från det att relationen inleddes till det att den ledde fram till ett äktenskap. Bill Stevenson fortsätter än i dag att hävda att Jill var otrogen med Joe Biden. Bill trodde att Jill var privatlärare till Joes barn.

Det är inte bara familjemedlemmar som vittnar om duschar med pappa som varar lite för länge utan även Secret Service har fått ta itu med klagomål från sin personal. De kvinnliga Secret Service-vakter som tjänstgjorde under Joe Bidens vicepresidentskap försökte på olika sätt söka sig till andra uppdrag då de fann det stötande att Joe Biden inte bara vandrade runt som en naken härskare i tid och otid i sitt hem, utan att han alltid badade naken i sin swimmingpool där de stackars Secret Service-kvinnorna inte kunde undkomma synen.

Att kejsaren är naken rent bokstavligt är visserligen ett problem i sig men skulle i den bästa av världar ha varit ett problem för honom själv och de närmast sörjande.

Men nu är det så illa att de närmast sörjande blir sex- och narkotikamissbrukare.

Otaliga är de filmsekvenser som visar Joe Bidens händer på kvinnor som skruvar besvärat på sig. Det finns mängder av filmmaterial för den som söker på ”Creepy Uncle Joe” eller ”Sir Gropes-A-Lot” där man ser hur Biden beter sig obehagligt gränslöst.

Toppolitiker i Demokratiska partiet vet att de måste låta sina barn och fruar bli utsatta för kejsarens fysiska sätt att visa tillgivenhet med såväl tafsande, luktande, pussande och i vissa fall även bitande, om de skall bli insvurna på olika toppositioner i de styrande organen. Hur tydligt dessa barn och fruar än visar motvilja mot kejsarens friheter och hur mycket varningsflagg detta än borde utgöra så får vi inte glömma att det är civilisationen i sig som nu är hotad. Kejsarstyret kräver offer och det är kejsarens lojala kvinnor som leder offren till kejsaren.

Lucy Flores lät nästan ångerfull över att ha gått ut offentligt om sin erfarenhet av Joe Biden när presidentvalet närmade sig 2020 och det stod klart att Joe Biden var Demokraternas kandidat.

Det var ju det större goda som var viktigt och därför kunde man inte hänga upp sig på enstaka händelser utförda av en enda man, sade Lucy, och konstaterade att för det större goda skulle hon rösta på Biden.

Älskar det fria skrivna ordet och lokalkultur. Har aldrig varit likgiltig inför någonting och kommer förhoppningsvis aldrig att så bli.