Det har varit stressiga dagar för norska prinsessan Märtha Louise. Först vann hon ett travlopp, och sedan förlovade hon sig med Durek Verett. Prinsessan har uppenbarligen en rak linje i sina aktiviteter. Hon gillar hästar som travar, och män som ljuger som en häst travar.

Stressigast av allt verkar ändå det här med de negativa kommentarerna kring förlovningen ha varit – för både prinsessan och hennes fästman.

På Instagram har paret förklarat … förresten, vi stannar där.

Instagram?

Saknar man inte den tid då kungligheter skickade ut härolder i landet som stod på torgen och kungjorde saker?

Var man missnöjd med budskapet kunde man alltid kasta några stenar eller en rutten rova på härolden.

Vad ska man göra i dag? Kasta mobilen i väggen?

Att Märtha Louise och Durek Verrett har ett förhållande blev känt redan 2019. Men nu tar de ett steg till, och förlovar sig – och nästa steg blir ett bröllop.

Många norrmän har alltsedan 2019 oroat sig för att det skulle sluta så här. Förr gifte sig norska kungar, prinsar och prinsessor med män och kvinnor från andra riken, och kulturer, för att stärka det egna landet.

Harald Hårdråde äktade storfurstinnan Elisabet av Kiev, Sigurd Jorsalafare tog den irländska prinsessan Blathmin Ua Briain till äkta hälft.

Det är lite oklart vilket land, och vilken kultur Verrett representerar. Det som är någorlunda säkert är att han föddes i Kalifornien 1974. Men han säger sig själv representera en lång tradition av haitisk voodoo och norsk folkmedicin – det beror på att pappan var haitier och mamman hade norskt blod i sig.

Själavandring

Det är därför han kallar sig schaman, och anser sig vara det i sjätte generationen. Kanske insåg Verrett att om han vill gifta in sig i ett kungahus så måste han kunna hävda att han har lite blått blod i ådrorna, så han påstår numera att han är en återfödd farao, samt att han dessutom varit kung ett antal gånger i sina tidigare liv, och att han och Märtha Louise då ofta varit gifta. Det är lite oklart var han ska ha varit kung vid de tillfällena, men Verrett kanske fick idéen när han såg filmen King Kong (som ju också blir betagen i en blondin). Nu finns det tråkigt nog inga skyskrapor i Oslo som Verrett kan klättra upp i – men vem vet, han kanske brukar stå på toppen av Holmenkollen, och slå sig för bröstet. Att han kanske identifierar sig med King Kong kan möjligen också bero på att King Kong höll till på en ö, och Verrett härstammar också från en ö – Haiti. Men se inte heller det är sant, säger de som forskat i saken. Så långt de kunnat spåra Verretts pappas släkt har de inte kunnat hitta någon koppling till Haiti.

När schaman Verrett gifter sig med sin Märtha Louise blir det inte hans första äktenskap. Det slutade med att han anmälde sin dåvarande fru som illegal immigrant – och hon blev utvisad. Han har också avverkat ett åttaårigt förhållande med en man, men de bröt upp från varandra strax innan det planerade bröllopet, och Verretts partner har senare berättat om schamanens våldsamma natur, och hur han försökte kontrollera allt partnern gjorde – även hans tankar; hjärntvätt alltså – och det är ett ord som ofta förekommer när Vetters tidigare partners, vänner och affärskollegor talar om schamanen med media. Det gör de gärna, om inte annat för att varna Märtha Louise. Schamanen har metodiskt byggt upp en kult kring sin person, och det verkar alltid finnas människor som vill ha hjälp att tala med andar, eller finna sig själva, och bli styrda med en fast hand.

Sex på Instagram

De senaste tre åren har avslöjanden om Verretts bakgrund ofta förekommit i norska media, och som om det inte räckte med den negativa uppmärksamheten har Verrett och Märtha Louise glatt och villigt delat med sig av detaljer om sitt sexliv genom sina kanaler i sociala media.

Nu ska vi inte bli upprörda över det sistnämnda utan komma ihåg att schaman Verrett faktiskt är en återfödd egyptisk farao. I en sådans förpliktelser ingick att varje vår vandra ner till Nilens strand, och där inför de församlade människomassorna runka och sedan släppa satsen i floden – allt för att garantera goda skördar.

Verretts oblyga uppträdande kan därför tyda på att han faktiskt en gång för mycket, mycket länge sedan vandrat runt bland pyramider och sfinxer.

När beskedet om förlovningen kom stegrades kritiken mot Verrett i media och bland allmänheten.

Men nu slog paret tillbaka. På sitt Instagramkonto och i uttalanden till tidningar förklarade de att allt rörde sig om rasistiska attacker. De har muttrat lite om det förut, när det till exempel avslöjats hur många gånger Verrett ljugit om att han med hjälp av trollkonster skulle fått människor att tillfriskna från dödliga sjukdomar. Den läkekunnige schamanens teorier om medicin är lite omstridda, han har till exempel hävdat att barn får cancer för att de vill ha det.

Den här gången är parets prat om rasism mer genomrepeterat – det talas om det rasistiska hat mot svarta som frodas i Norge, och som är ingrott i landets strukturer.

Givetvis har schamanen och prinsessan studerat hur prins Harry och Meghan Markle agerat. När Meghan fick kritik – (både av medlemmar av kungafamiljen, och av vanligt folk) för sin stroppiga, uppblåsta och bortskämda attityd blev Harrys och Meghans svar: Så där säger ni bara för att ni är rasister, och Meghan är rasblandad.

Om inte paret ständigt tjatade om det skulle ingen tänka på just det, Meghan har ett utseende som får en att tro att hon vandrat genom livet ständigt insmord i solskyddsfaktor 50.

Strategin är enkel, tjata om att du är svart, eller halvsvart, eller kvartssvart, och tjata lika frenetiskt om rasism och att all form av kritik mot dig är ett utslag av rasism. Målet är att ingen ska våga framföra någon kritik mot dig av rädsla för att bli stämplad som rasist.

Var det hela kommer att sluta?

Giftermål verkar oundvikligt.

Nu tänker ni förstås att det ändå inte kan ända med en sådan förskräckelse som schamanens första äktenskap – frugan blir utvisad som illegal immigrant. Märtha Louise är trots all ändå prinsessa av Norge.

Men var inte så säkra på det.

Kan Durek dra rasistkortet ur ena ärmen, kan han väl dra återfödelsekortet ur den andra, och hävda att han en gång i ett tidigare liv var den allra första människan i Norge, och att alla vita som nu finns där är att betrakta som illegala immigranter som tagit hans land ifrån honom.

Det skulle så att säga ligga i tiden att hävda något sådant.

Själv oroar jag mig dock mest för att schamanen ska ta på sig att ordna bröllopsfesten. När han ordnade en fest i sin ungdom slutade det med att huset brändes ner. Verrett dömdes till fem års fängelse.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!