Den kriminelle rapartisten Gee Dixon fick ett och ett halvt års fängelse för att han deltog i den uppmärksamma händelse i Visättra i Huddinge då två barn skottskadades 17 juli 2021. En femåring och en sexåring hamnade i skottlinjen när gängkriminella började skjuta mot varandra. Barnen träffades av skott när de var på väg över en gångbro.

Domen mot Gee Dixon och de andra gängkriminella som åtalats för skjutningen föll 15 februari i år. Gee Dixon dömdes för grov misshandel. Han var tidigare dömd för ett annat fall av grov misshandel och för doping- och narkotikabrott. Dixon har tidigare gjort sig känd genom att i uttalanden och intervjuer några år tidigare ha förklarat hur musiken räddat honom från att bli kriminell –  han berättade gärna hur han skulle satsa helt på sin artistkarriär. Det slutade alltså med skottskadade barn och en dom för grov misshandel.

Dixon har gästat tv-program som TV4:s “Lyckliga gatan” och “Allsång på Skansen” i SVT.

Tillsammans med Dixon dömdes Murtada Hassan – som nyligen hade fått en dom fastställd i hovrätten på fem års fängelse för människorov och rån.

En tredje person dömdes för skjutningen i Visättra;  Edgar Lee Pettersson – tidigare dömd för försök till grov utpressning.

Gee Dixon har inte låtit sig brytas ner av fängelsedomen utan firade nyligen, enligt sitt Instagramkonto, sin födelsedag genom att tatuera sig stort över ryggen – för att hedra sina förfäder som han själv uttrycker det i inlägget.

Nästan 1000 personer framför sina gratulationer på Instagram i samband med inlägget, bland dem vänsterpartiets riksdagsman Daniel Riazat som skriver ”Stort grattis” till den gängkriminelle som bara två månader innan dömts för att ha skottskadat två barn. Det kan verka lite märkligt eftersom Riazat inte tycker om våld och vapen – i alla fall inte när hoten riktas mot honom själv.

När en 64-årig man 2019 åtalades för att på Facebook ha hotat Riazat med nackskott förklarade vänsterpartisten:

Jag är glad att det går till åtal. Det är viktigt att rasisterna förstår att de inte kan gömma sig bakom en skärm. Samtidigt är det så att alltför få fall går till åtal. Rättsväsendet måste prioritera rasismen och hoten på nätet.

Men när två barn blir skottskadade i verkliga livet, då verkar det vara lämpligt med gratulationer till en av gärningsmännen – om man ska döma av Riazats handlande.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Boris är chefredaktör för Morgonposten.