Paret Mandelmann talade ut härom förmiddagen i TV4 hos Malou. Muntert var det inte. Här hade man trott att de levde ett toppenliv på sin skånska bondgård. Sådd, skörd, slakt, ständigt snusförnuftigt kommenterande hur underbart allt är. Men nu visade det sig att Gustav är bipolär, men av beskrivningen att döma var han väl mesta tiden deprimerad och Marie hade funderat på att lämna honom.

Tro nu inte att jag underskattar problem med depressioner, men jag förstår mig inte på människor som ska berätta om sitt elände i tv-soffan. Men kanske är det svårt att undvika att göra det när man hamnar hos Malou? Hon har en aura av misär omkring sig efter att i två årtionden varje förmiddag intervjuat folk om cancer, självmord, missbruk, missfall, drunkningar, olyckor som leder till förlamning, samt otrohet. Själva stämningen i den studion måste locka fram ens allra dystraste tankar även om man kvällen innan vunnit högsta vinsten på Triss.

Skulle jag själv intervjua Malou skulle det nog handla om hur hon utlöste storgräl mellan Jan Guillou och hans fru Ann-Marie Skarp. Någon berättade för mig att Ann-Marie inte gillar att dansa. Samme någon berättade att Jan och Malou däremot gillar att dansa, och det gjorde de gärna och ofta. Förr. Innan grälen.

Man får förstå Jan och Malou, de är ju båda ganska korta, svårt då att hitta en partner av rätt längd. Till slut blev det lite för mycket för Ann-Marie på en tillställning – man kan ju förstå det, det spelades tydligen inte ens musik.

Men nu kanske ni tycker jag kommer ifrån ämnet?

Inte alls.

För det intressanta med Mandelmannarna är också dans. Marie drog från gården för ett tag sedan för att vara med i TV4:s Let’s Dance. Hon behövde komma bort från Gustav ett tag (jag förstår henne – även om han inte är deppig, ibland måste det väl bara bli alltför mycket med hans utstyrsel; kepsarna, västarna, hängslena, de säckiga brallorna. Pettson är en trevlig figur, men man kanske inte vill vara gift med honom).

Men när Gustav fick se sin Marie snurra runt på dansgolvet och vicka på höfterna i danstävlingen då försvann depressionen.

I Aftonbladet berättas hur hon senast visade upp ”ett härligt sväng på höfterna” när hon dansade och efteråt förklarade att det ”var en liten födelsedagspresent” till Gustav som befann sig i publiken.

Gustavs svar blev:

– Då kanske vi genast ska gå till hotellrummet!

Anders Borg dominerar och strippar

Ett annat känt par som har problem är förre finansministern Anders Borg och Dominika Peczynski. I podden Livshjulet avslöjar Dominika att det grälas mycket i det hemmet. Dominika är inte så noga med ordning och städning, medan Anders är som en hemmafru på 1950-talet.

De värsta grälen har tydligen gällt rengöring av kylskåp, avfrostning av frysen samt urplockning ur diskmaskinen.

Det slutade med parterapi och diskussion om att bli särbo.

Men än så länge delar de bostad. Kanske har Anders anställt ett hembiträde?

Jag litar dock inte riktigt på Dominikas beskrivning av orsakerna till de återkommande grälen. Anders en ordningsman? Nja. Ett tag tränade vi på samma gym, Balance på Lästmakargatan i Stockholm. Jag hörde av manliga träningskompisar att de ofta var irriterade på Anders. När andra byter om håller de sig till sitt skåp och sin del av bänken, Anders däremot vandrade omkring längs med bänken på sin väg till duschen och tog av sig plaggen på vägen medan han långsamt skred fram, naknare för varje steg. En slags striptease i ultrarapid. Mina kompisar lärde sig att aldrig ta hörnskåpet närmast duschen, då fick man stå ut med att när man kom tillbaka så låg en före detta finansminister ut- och invända kalsonger framför ens skåp.

Han ska tydligen också ha använt två olika deodoranter. En för framsidan av kroppen och en för baksidan – vilket jag faktiskt kan tycka är bra jämfört med alla som inte verkar använda någon alls.

Fast det mina träningskompisar förstod minst av allt var att Anders duschade. Som en av dem uttryckte det: ”Han blir ju aldrig svettig. Han går mest omkring på gymmet och pratar i mobilen”.

Tatuerade turturduvor

David Beckham blev svärfar i helgen. Äldste sonen Brooklyn gifte sig med skådespelerskan Nicola Peltz. Vem, sa ni? Ja, hon är inte så känd, det mest uppmärksammade hon gjort var väl när hon spelade Mark Wahlbergs dotter i Transformers: Age of Extinction 2014.

Och det är ju ett tag sedan.

Brooklyns första jobb var som fotomodell, och han hamnade faktiskt på rätt många modemagasins omslag. Kanske var det ljudet från alla klickande kameror som fick honom att själv vilja bli fotograf? 2017 kom hans fotobok ”What I see”, och där tog den karriären slut.

I sociala media förlöjligades Brooklyns foton – och bildtexterna. Mest uppmärksamhet väckte fotot av en elefant som är nästan helt skuggad, det enda man ser är egentligen bakgrunden.

Brooklyns bildtext?

”Så svårt att fotografera, men så otroligt att få se.”

Ett viss löje väckte också bildtexten: ”Jag gillar den här bilden, den är väldigt oskarp, men man ser att det händer mycket”.

När han förra året istället satsade på att bli känd kock, gick det heller inget vidare. En serie matlagningsprogram släppta på internet hånades när det framkom att det var inhyrda kockar som i det fördolda stod för det mesta av matlagandet. Brooklyn viftade mest med vispar och knivar.

Men bröllopet verkar ha avlöpt som förväntat.

Vad de tu ska göra framöver förutom att vara gifta? Kanske resa runt och visa upp sina tatueringar?

Brooklyn har under förlovningstiden låtit tatuera in Nicolas ögon på sin nacke, och en bit ner har han tatuerat in hela texten i ett kärleksbrev han fått från Nicola. Dessutom har han tatuerat in Nicolas döda mormors namn på armen. Fråga mig inte varför.

Han har också sagt att han har fler tatueringar på sin kropp tillägnade Nicola – men dem har aldrig någon fotograf fått föreviga. De kommer vi väl att kunna studera i en video på internet i framtiden, och tänka: ”Va, kan man tatuera sig där?”.

Brooklyn har också en tatuering sedan tidigare, ett citat på hebreiska från Gamla testamentet.

Givetvis har även Nicola tatuerat sig för att visa sin kärlek till Brooklyn – hon bär hans namn på sin rygg. Hon har också en tatuering sedan tidigare. På sina revben har hon låtit tatuera in orden ”Familjen främst” på jiddisch.

Paret är också kända för att bära varandras visdomständer som halssmycke.

Gaddade med gaddar alltså.

Alicia Vikander – naken och paralyserad

Svenska skådespelande stjärnskottet Alicia Vikander har fått en stor intervju i magasinet Harper’s Bazaar. Hon berättar där bland annat hur svårt det kan vara med sexscener, men som tur är finns det numera ”intimitetscoacher” med under inspelningarna. Hon beklagar sig över att det inte fanns sådana när hon inledde sin karriär, och beskriver vad hon tycker är ett hemskt minne från en inspelning:

”… alla var upptagna med sitt, och i mitten har du en skådespelare som sitter där naken i några timmar. Någon förväntas komma med en badrock, men det händer inte. Efteråt insåg jag att det inte var rätt. Någon borde tagit hand om mig.”

Jag blir förundrad: under alla dessa timmar faller det henne inte in att hon kan fixa en badrock själv.

När jag läser den formuleringen undrar jag hur Alicia tog sig till Hollywood. Packade någon ner henne som handbagage och packade upp henne när de landade i Los Angeles? För säkerhets skull kanske denne väntade tills de kom till Hollywood.