Sugen på värme nu när det plötsligt blev extra kallt i slutet på månaden? Då funderar du säkert på att ta en tur till solsäkra Saudiarabien?

Inte? Aha, du tänker på trafiksituationen. Jag vet, det blir ju lätt trafikstockningar i ett land där man offentligt halshugger dödsdömda mitt i rondeller.

Men jag tror att det blivit bättre, vi såg ju nyligen hur saudierna istället verkar satsa på massavrättningar. 81 blev av med huvudet på en enda dag.

Kanske var det detta som fick influencerparet Janni och Jon Olsson Delér att ta privatjet till Saudiarabien? Typ: ”Men älskling, titta, saudiska turistbyrån garanterar att det inte bli några bilköer mellan hotellet och shoppingcentret! Och vi får en förvarning om när nästa massavrättning blir, då kan vi ju stanna kvar på hotellets spa-anläggning”.

Nu har det dock blivit ett oherrans liv på deras följare i sociala media, men Janni försvarar sig med att turism leder till förändring. Ja, kanske det. Nästa gång kanske de hänger 100 personer på en gång, och trafikflödet går ännu bättre.

Vi är nu många som följer Jannis och Jons konto med spänning. Vart bär det av härnäst? Kabul?

Warren Beatty fyller 85 år 30 april. Först tänkte jag skriva ”filmskådespelaren” Warren Beatty, men han har ju också varit regissör, producent, och manusförfattare. Under sin sex decennier långa karriär har han nominerats för en Oscar 15 gånger – och vunnit en gång för Reds där han gjorde allt på en gång – möjligen bredde han också lunchmackorna.

Men jag tror att om några årtionden kommer det att vara minnet av Beatty som en av Hollywoods stora häradsbetäckare som lever kvar – inte alla de där filmerna. Han har haft förhållanden med mer än 100 kända kvinnor, och han var alltid ute efter kvinnor som påminde om hans syster brukade det sägas. En del av dem har vittnat om hans självupptagenhet. Skådespelerskan Leslie Caron minns hur Beatty ständigt brukade väcka henne på nätterna och oroligt fråga: ”Du drömmer väl om mig?”. Bättre blev det inte av att han ofta frågade henne samma sak när hon var vaken: ”Vad tänker du på? Du tänker väl på mig?”.

Systern var skådespelerskan Shirley Maclaine, som väl antagligen i sin tur kommer att bli mest ihågkommen som en av Olof Palmes älskarinnor.

För övrigt är Beatty en typisk Hollywood-personlighet, fanatisk anhängare av det demokratiska partiet, och ett tag funderade han på att ställa upp som presidentkandidat. I en opinionsundersökning 1999 var elva procent beredda att rösta på honom. Han kanske gör det i nästa val, han må vara sex år äldre än Biden men verkar något piggare.

En annan pigg äldre skådis är Alec Baldwin som snart fyller 70 år. Han och frugan har i dagarna avslöjat att det är dags för parets sjunde barn. Kan bli stressigt för Baldwin om några månader om BB-besöket krockar med att han står i rätten för att försvara sig mot en stämning för vållande till annans död – ja, ni minns den sorgliga historien under en filminspelning när en fotograf dog efter att Alec avfyrat en pistol han inte visste var skarpladdad.

Han verkar aldrig skjuta med lösplugg.

Och jo, Baldwin är liksom Beatty fanatisk demokrat – och har funderat på att ställa upp i borgmästarvalet i New York.

Vem stylar Ulf Kristersson? Nu har den personen fått för sig att Ulf ser mer manlig och handlingskraftig ut om han uppträder i rutiga skjortor. På pressbilder kan man se honom och Magdalena Andersson vandra runt på besök bland militärer. Men Ulf ser mer ut som en liten kille som följer med sin mamma en dag på jobbet. Kanske är det därför moderaterna rör sig lite uppåt i opinionen? Han väcker moderskänslor. Kanske till och batiktanters hjärtan berörs av lille Ulf? De tänker: ”Men, se på det lilla apatiska politikerbarnet”.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!