Alla talar om att Morgan Johansson har en ny flickvän. Emelie Karlsson. Anställd på Säpo. Elaka tungor hävdar att det beror på att Säpo vill ha koll på Morgan, så att justitieministern inte ställer till med något. Inte så att han skulle få för sig att göra något aktivt, mer att han i sin handlingsförlamning skulle låta bli att göra något som är beslutat när det gäller rikets säkerhet. Då är Säpo-ledningens tanke att Emelie vid frukostfrallan ska säga: ”Morgan, du har väl inte glömt bort att …”.

Jag tror att Säpo underskattar Morgan. Han är dålig på att skapa ordning i riket – men han är en väldigt skicklig maktspelare när det gäller att säkra sin egen ställning. Troligare är att han skaffat sig en flickvän i Säpo för att hon ska hålla koll på sina kollegor för hans räkning, och dessutom fixa skvaller om konkurrenterna i partiet.

Eller så är det bara en intern prestigekamp i Socialdemokraternas ledning. Morgan har noterat att Ardalan Shekarabi har en kvinna som är tre tvärhänder högre än Ardalan – då vill Morgan visa att han också kan få ihop det med en längre kvinna. Dessutom har Morgan noterat att Ardalans fru är polis, och då tänkte Morgan: Ha, en kommunpolis! Jag ska minsann fixa en brud som jobbar på Säpo.

En som kommer att göra kometkarriär i partiet är förstås Lisa Nåbo. Hon är SSU:s nya ordförande – och polis. Perfekt byte för en socialdemokratisk småvuxen man i karriären; rätt kön, yrke och partibok ovanpå det.

Will Smith sägs på riktigt ha klappat till Chris Rock på Oscarsgalan för att denne skämtat om Wills fru Jadas frisyr. DN förfasar sig och talar om ”toxisk maskulinitet”, Expressen ojar sig om ”oönskad manlighet” – men all form av manlighet är ju oönskad av kulturvåpen.

Tänk på allt liv det blev om hur det hade varit i Svenska Akademien när Jean-Claude Arnault i åratal tafsade på ledamöternas fruar och döttrar, och allt annat i kvinnoväg som kom i hans väg i Vasastan och på Östermalm. Tänk om Akademiledamöterna Peter Englund eller Klas Östergren första gången de såg något sådant hända omgående hade vevat till Arnault?

Problemet löst.

Istället pågick tafsandet i 20 år.

I Expressen talar Jens Liljestrand om att Jada Smith inte behöver någon som försvarar henne. Det är icke-mannens försvar för att han är en mes, eller är Liljestrand själv rädd för att åka på en propp om män börjar klippa till tafsare?

Irena Pozar skriver i samma tidning: ”Mäns tvångsmässiga uppvisning av våldskapital är en stark tradition, både i och utanför Hollywood. Det verkar som att vi är långt ifrån att kunna göra upp med det”. Ja, män ger sig på kvinnor. Det är omanligt. Lika omanligt är det när män inte utnyttjar sitt våldskapital och ger sig på män som på olika sätt angriper kvinnor.

Men kan man jämställa ett skämt med ett sexuellt ofredande?

Nej, men ni vet ju lika väl som jag att de som talar om ”toxisk maskulinitet” faktiskt egentligen gör det – de ser all form av manlighet som skadlig.

Men ska jag var helt ärlig är det också möjligen min motvilja mot ståuppkomiker som får mig att se så försonligt på Will Smith i det här fallet. Eller att jag som vanligt blev så uttråkad av Oscarsgalan att det kändes som ett uppiggande avbrott.

En av de mer märkliga nyheterna från kriget i Ukraina är att det ukrainska försvarsdepartementet anklagar ryska soldater för att plundra ukrainska militärförråd. I uttalandet nämns två saker – ryssarna snor kängor och kalsonger. Kängor kan jag fatta, jag har sett dem på bild. Verkar vara gedigna doningar. Men kalsonger? Är det Spetsnazförbanden som inte vill köra commando längre?

Ni vet väl vad en goodiebag är? Och ni utgår förstås från att sådana delas ut i samband med Oscarsgalan. Ni har rätt. Alla som är nominerade får en. Innehåll? Ni gissar säkert på dyra parfymer, en middag för två på restaurang som har tre stjärnor i Michelinguiden – sådana saker.

Ni tänker för smått. Innehållet i år var värt 1,4 miljoner kronor, och innehöll sådant som:

• fyra nätter för två personer på ett lyxhotell, värde 156 000 kronor
• en armskulpteringsbehandling för 120 000 kronor
• hudbehandling för 100 000 kronor
• tre dagar på exklusivt hälsohem för 150 000 kronor

Och så vidare …

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!