Kid Rock hävdar i en intervju att Donald Trump – under sin tid som president – ville ha råd av Kid Rock om hur han skulle hantera Nordkorea och Islamiska staten.

Ungefär som om Stefan Löfven när han var statsminister skulle frågat Dregen om vad han tycker i olika EU-frågor. Men vänta … kunde det inte bara ha blivit bättre?

Och i dag lyssnar antagligen Magdalena Andersson på Zara Larsson när hon ska lägga nästa budget. Vår statsminister kände sig i går kväll också tvungen att kommentera Madeleine Albrights bortgång. Hon skrev att det fanns en särskild plats i himlen för sådana som Albright. Måste varit en felskrivning. Magda måste menat helvetet, och det rör sig inte om en plats utan om ett grillspett som fått hennes namn ingraverat.

I den indiska delstaten Maharashtra är stämningen upprörd. Det som retat upp många är att en gummipenis ingår i de undervisningspaket som används för att informera om familjeplanering. Gummispenisen ska möjliggöra för kursledaren att visa hur en kondom används.

I västvärldens media beskrivs protesterna mot gummipenisen som ett utslag av religiöst pryderi.

Jag tror mer på att indierna känner sig förbannade för att de behandlas som mindre vetande. Skulle medlemmarna av en kultur som gav oss Kama Sutra behöva en gummipenis för att förstå hur en kondom ska användas?

På tal om kondomer. Sedan Wuhansjukan började dra över världen har kondomförsäljningen i USA minskat med åtta procent. Beror det på att människor vill ha barn för att få sällskap i vad som hotar att bli en återkommande tillvaro i karantän, eller har karantäner gjort att de inte kommer ut och får komma till? Eller är det ett av de där oförklarliga fenomenen som beror på att det rör sig om amerikaner?

Vilket påminner mig om den färska undersökningen som visar att sju av tio amerikaner som har ett sällskapsdjur oroar sig mer för husdjurets hälsa än för sin egen.

Beror det på att de själva är kärnfriska, eller är det så att amerikanska sällskapsdjur är ovanligt sjukliga?

I Harpers Magazine får jag veta att i USA har 40 procent av ägarna till ett sällskapsdjur tagit det till en akupunktör. Rapporten är lite undermålig. Gäller den verkligen alla sällskapsdjur? Kan man utsätta en undulat för akupunktur? Och vem skulle våga sticka en nål i en napolitansk mastiff?

30 procent har gett sitt sällskapsdjur medicinsk cannabis … någon del av mig undrar hur en hamster som medicineras på det sättet beter sig.

Det är märkliga fakta som dessa, som visar att det amerikanska imperiet håller på att falla sönder.

Romarrikets fall förebådades inte av nederlag i stora fältslag utan av allt mer märkliga beteenden hos romarna till vardags.

En av de mest poänglösa västerländska sanktionerna mot Ryssland är förbudet mot försäljning av rysk vodka. Nu är förvisso landet en stor tillverkare av vodka, och står för 20 procent av produktionen i världen. Men det är bara sju procent av den vodkan som går på export, resten dricker ryssarna själva; ungefär 800 miljoner liter per år. Det kan låta mycket, men det bor 140 miljoner i det landet. Även om vi räknar bort små barn och mycket gamla och … vi kan väl säga hälften av kvinnorna … så blir det kanske en liter i månaden per person. Låter märkligt lite …även om det skulle vara två liter i månaden per spritdrickande person. Har ryssarna blivit så uppgivna att de inte ens orkar dricka vodka?

I sammanhanget blir det lite charmigt att läsa om att varuhuset Harrods i London brutit mot sanktionerna genom att sälja exklusiv rysk vodka under disk. Kan det vara Boris Johnson som försöker förbättra sin status i östra Europa? Han anklagades häromdagen i vitrysk tv för att vara en ”alkoholist” som drack ”horilka”; horilka är vodka, men oftast menar man hembränd vodka – som i bästa fall är gjord på vete, råg eller potatis … i sämsta fall på vad som blivit över i hushållet och som man inte tror grisen vill ha.

Men vitrysk hembränd horilka gjord på sockerbetor är rätt tilltalande – smakar som rom skulle göra om rom inte vore så inställsamt i smaken. Jag tror det skulle kunna bli en stor exportprodukt – om det nu inte vore för sanktionerna mot Vitryssland förstås.