Tiotals miljoner kvinnor, möjligen fler, följde trånande Sex and the Citys stora manliga stjärna Chris Noth åren 1998 till 2004. Där spelade han Mr Big. Det var ständigt nya turer mellan Sarah Jessica Parkers rollfigur Carrie Bradshaw och Mr Big. Var de tillsammans eller inte? Till slut gifte de sig ändå, efter att de var och en för sig avverkat ett försvarligt antal partners på Manhattan. En prestation i sig, för det här var ändå långt innan Tinder fanns.

Men nu har miljoner kvinnor istället vänt sig mot den 67-årige Chris Noth. Två unga kvinnor anklagar honom för sexuella övergrepp. Ett ska ha skett 2004 och ett 2015. En av kvinnorna säger att Noth var så hårdhänt att hon tvingades uppsöka sjukhus för att få vård. Den andra beskriver händelsen som att hon kände sig ”totalt kränkt” efteråt.

Chris Noth har genom sin talesman avvisat alla anklagelser.

Enligt paret närstående personer har Noths fru Tara Wilson dragit sig tillbaka till Los Angeles med parets två barn, två pojkar som är 13 år samt 18 månader gamla. Chris Noth är kvar i New York, där han fått uppleva hur alla nu drar sig undan allt som har med honom att göra.

Han har förlorat ett kontrakt med en spritdistributör som skulle sälja Noths eget tequilamärke Ambhar.

Peloton som tillverkar träningsutrustning har dragit in en reklamkampanj där Noth är huvudfigur, och så har han fått sparken från TV-serien The Equalizer där han spelar en före detta chef i CIA.

Till och med Noths gamla kollegor från Sex and the City har vänt sig mot honom.

I ett uttalande har Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon och Kristin Davis förklarat att:

”Vi stöder de kvinnor som har trätt fram och delat sina smärtsamma upplevelser. Vi vet att det måste vara mycket svårt att göra detta och vi beundrar dem för att de gjort det”.

På sociala media har de senaste dagarna andra kvinnor trätt fram och skrivit om vad de anser vara exempel på sexuella trakasserier från Noths sida.

I ett uttalande har Noth förklarat:

”Det är svårt att inte ifrågasätta hur samordnade de här anklagelserna är. Jag vet inte säkert varför dessa anklagelser dyker upp nu, men jag vet en sak: Jag begick inte övergrepp mot dessa kvinnor”

HBO har nyss lanserat en fortsättning på Sex and the City som döpts till And Just Like That. Där får vi möta personerna elva år efter det att filmen Sex and the City 2 utspelade sig – den hade premiär 2010.

Nu ställs figurerna i serien ständigt inför situationer som ska göra att de kan bli ideologiskt uppdaterade och inta korrekt – och värdegrundscertifierad – hållning när det gäller ras, kön, mångfald, HBTQ och mångkultur.

Mr Big slipper utsättas för detta. Han dör i duschen i seriens inledning efter att ha tagit i för hårt på sin träningscykel.

Nu verkar också Chris Noths karriär vara död.