På dag fem av PDC World Dart Championship slog Steve Beaton ut Fallon Sherrock i första rundan. Det var en besvikelse för dem som det senaste året följt Fallon sedan hon slog igenom stort för den breda dart-publiken ifjol.

På söndagen slutade alltså turneringen abrupt för Fallon Sherrock men hon är ung och har visat att hon är i darttoppen för att stanna, och för att slå ut många fler män ur de största turneringarna.

Fallon Sherrock har gjort dartsporten hetare än på många år. Det stora internationella genombrottet fick hon i december 2019 när “The Queen of the Palace”, som hon kallas, inte bara blev den första kvinnan att vinna en världsmästerskapsmatch mot en man utan sedan följde upp med att slå ut näste man, Mensur Suljovic, då rankad nummer 11 i världen. Fallons framgångar i dartvärlden har gjort henne till storstjärna och allt fler följer hennes framgångar. Även om Fallon fortfarande ofta stöter på patrull mot spelare som Lisa Ashton, så är det de senaste åren Fallon Sherrock som är den enda kvinnan som klarar av att ge männen en match. Fallon söker ofta att gå ut på dubbel 20 eller 12, och hon har en exceptionell förmåga att bjuda publiken på det där lilla extra och gå ut på Bulls Eye. En av Fallons stora styrkor är att hon blir bättre med motståndet. Det är ganska lätt att se att hon ökar sina medelpoäng per omgång när hon möter riktigt hårt motstånd.

Hennes svaghet är att hon inte klarar av att hålla fokus i en del moment, i de riktigt viktiga matcherna, och tappar därför viktiga delar av matcherna mot stora motspelare.

Fallon började spela dart på klubbnivå som 17-åring hemma i Milton Keynes och vann som ungdomsspelare Girls World Masters 2012. Hennes första tävling som seniorspelare var i BDO World Championship i januari 2014. Där tog hon sig till kvartsfinal. I kvartsfinalen slogs hon ut av världsmästarinnan Anastasia Dobromyslova, som Fallon senare tog revansch på i samma turnering året efter.

I september i år så tog sig Fallon Sherrock till finalen i 2021 Nordic Darts Masters och det är första gången en kvinna tar sig till final i en TV-sänd toppturnering i dart. I finalen ledde hon fram till 6-3 men förlorade sedan mötet mot Michael van Gerwen med 7-11. Michael van Gerwen var rankad som nummer 3 i världen. 

Att Fallon Sherrock inte är klar med att chocka dartvärlden står klart och att intresset bubblar är tydligt. Allt fler frågar efter vilka pilar hon använder och när sponsorer faktiskt tjänar på en idrottsutövare vet man att det är en stjärna. Publiken på turneringarna älskar hennes framgångar och vill ha mer. Vi har många år kvar av topprestationer från The Queen of the Palace från Milton Keynes, Buckinghamshire, England och det skall bli mycket intressant hur långt in i männens värld hon kan ta sig.

(2022 PDC World Darts Championship spelas 15 dec. 2021 – 3 jan. 2022 i Alexandra Palace London.)

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!