Ben Affleck har alltid sett så där gammaldags präktig ut. Jag finner det själv lite tilltalande, men har därför aldrig kunnat förstå hur han blev stor i Hollywood, en manlig Hollywoodstjärna ska numera inte se ut som en riktig man.

Och så var ju han och Jennifer Garner ett så stiligt par.

Men vad förstod väl jag.

Nu gråter Ben ut i Vanity Fair och berättar hur eländigt han tyckte äktenskapet med Jen var. Han kolkade i sig en flaska whisky varje kväll innan han kunde somna bredvid henne. Lite omanligt på något sätt. Jag hade väl mer kunnat förstå om han tagit en liten whisky innan han kröp ner hos Jen. För att komma i form liksom, om han nu var nervös.

Men en hel flaska?

Men det jag undrar mest är vilken sorts whisky han drack? Skotsk, sägs det i intervjun. Men vilken sorts skotsk? Blended eller single malt?

Tanken på att Ben kanske drog i sig en 40-årig GlenDronach innan han lade huvudet på kudden får en att undra. Vem klarar det rent smakmässigt?

Och vad tyckte Jen om att vakna bredvid någon som luktade gammal tjära? Bens andedräkt kunde antagligen ha använts för att impregnera ett antal träbryggor längs med hela den amerikanska östkusten.

I England har den gamle konservative politikern lord Michael Heseltine organiserat en massaker på fyrahundra ekorrar. Allt för att skydda sina fåglar. Han blev sur för att ekorrarna förstört 40 fågelholkar på hans ägor.

Givetvis är en del engelsmän upprörda. Vredgade protester. Det har talats om ”massmord” och att det finns naturliga sätt att hålla efter ekorrpopulationen.

Vad skulle det vara?

Ekorrkondomer? Abortkliniker för ekorrar?

Det är inte så att den grå ekorren är utrotningshotad i Storbritannien. Finns 2,7 miljoner av dem, och de växer ständigt i antal. Dessutom hör arten inte hemma på de brittiska öarna. Det är en invasiv art som kommit från Nordamerika och trängt undan den röda ekorren som naturligt hör hemma i England.

2006 startade man till och med en kampanj för att utrota den grå ekorren. Operationen fick namnet ”Rädda våra ekorrar” – ”Save our squirrels” – och som kampanjslogan hade man ”Save a red, eat a grey”. Man ville få engelsmännen att börja mumsa på ekorrkött och skapa en så stor efterfrågan att det blev en systematisk jakt på grå ekorre. Jamie Oliver ställde upp i TV och visade hur han tillagade sina bästa recept på grå ekorre. Obehaglig tanke, måste upplevts av tittarna som typ: ”Hej, i kväll ska jag laga en gryta av mina kusiner”. Oliver påminner ju lite om Piff … eller Puff. Kan inte riktigt bestämma mig.

Kampanjen gick i vilket fall uppenbarligen inte så bra.

På tal om att skjuta djur, nu har den jaktintresserade Ulf Kristersson fått covid. (Det var väl inte så mina tankar vandrade egentligen. Jag kom att tänka på Kristersson eftersom jag funderade på det här med ekorrar. Påminner inte han också lite om en sådan?)

Men hur fick Kristersson covid? Han har kampanjat hårt för att alla måste vaccinera sig. Ta din spruta, sätt sprutt på livet! Har han inte hunnit med att ta sina egna doser? Funkar vaccinet inte? Eller är det så att inget vaccin i världen kan skydda mot allt virus hans egen stab bär runt på? Det har sagts mig att de inte är så noga med hur många de är när de festar. Och ingen kollar vaccinpassen när man samlas för after-work.

När vi ändå är inne på att skjuta djur; är Runar Sögaard på väg till Kumla-bunkern? Nu avslöjas att den gamle jägaren fått varningar av ledningen på den öppna Svartsjöanstalten. Där sitter Runar för att avtjäna en dom för bokföringsbrott. Han är missnöjd med det mesta på ”pensionatet” som det kallas bland kåkfarare. Nu senast hotade han med en ”mediabomb” om han inte fick byta cell. Han sade sig vara kompis med folk på Aftonbladet. Känns väl inte som världens värsta hot. Vem är rädd för Aftonbladet?

Men den stora frågan är förstås – varför ville han byta cell? För dålig utsikt? Typ: ”Men jag kan inte se havet”? För dragigt? För varmt? Aldrig får man svar på de stora frågorna.

Och samlar den gamle predikanten ibland sina medfångar till Bibelstudier? Med tanke på den etniska sammansättningen av interner kan det nog vara svårt att få ihop en grupp.

Svartsjö ligger ute på Ekerö, som är plågat av vildsvin. Kan inte fängelsedirektören sätta en bössa i händerna på Runar och skicka ut honom i skogen, med uppmaningen: ”Döda, Runar! Döda!”

Vi minns alla Runar för att han en gång ville skjuta ett rådjur från sitt sovrumsfönster. Är det kanske därför han ville byta cell? Är det så att han faktiskt fått i uppdrag att nedlägga vildsvin från cellfönstret men tyckte sikten och skottfältet var för dåligt?

Nu har han i vilket fall skjutit sig själv i foten med sitt hot om ”mediabomb” och riskerar att hamna på ett fängelse med strängare regim.