Det har gått en månad sedan Britney Spears blev fri. Då beslöt en domstol att hennes far Jamie Spears inte längre skulle få vara hennes förmyndare. Den rollen hade gett honom möjligheten att under 13 år kontrollera det mesta i världsstjärnans liv. Vem hon skulle träffa, eller var hon skulle uppträda. Och han hade total kontroll över de tiotals miljoner dollar hon drog in. I dag beräknas Britney Spears ha tillgångar på 60 miljoner USD, cirka en halv miljard kronor.

Domaren Brenda Penny var brutal i sitt ordval när hon 29 september avkunnade domslutet:

Den nuvarande situationen är ohållbar. Rätten beslutar att den toxiska omgivning Jamie Spears har skapat måste avlägsnas i dag.

Nästa stora steg för Britney är 12 november då det beslutas om förmyndarskapet helt ska avslutas. Det som hänt hittills är att Jamie Spears förlorat kontrollen och hans uppgifter har övertagits av en person som Britney och hennes advokater accepterar i väntan på total frihet för artisten.

I en uppdatering på Instagram ger hon sina fans en chans att för första gången titta in lite i det nya hem hon och fästmannen Sam Ashgari, 27 köpte för några veckor sedan.

Och bjuder man följarna på en titt på ett av rummen får man väl också bjuda på en titt på sig själv, tänkte tydligen Britney och visar upp sig i minimala, avslöjande, ljust kanariegula sidentrosor.

Hon meddelar också stolt i uppdateringen att det är första gången hon använt en riktig kamera i sovrummet:

Jag ställde den på byrån och ordnade tidsinställningen och resultatet blev det här!!!!

Och visst verkar det som om hon tagit bilderna med en riktig kamera, men sedan har hon skärmdumpat det hon ser på displayen och lagt upp på Instagram. Men om kvaliteten inte är den bästa kan man inte klaga på känslan i bilderna.

Antagligen kan vi vänta oss fler bilder från hemmet som kostade 160 miljoner kronor och ligger i Hidden Hills i Los Angeles. Det ägdes tidigare av make-up-artisten Jeffree Star som började bli känd som musiker kring 2006, men hans stora framgångar kom när han startade en YouTube-kanal där han recenserade smink och lärde ut hur man använder kosmetika. Numera har han också ett framgångsrikt eget sminkmärke. Men han säger sig ha tröttnat på människorna i Kalifornien och flyttar till sin ranch i Wyoming för att fokusera på sin mentala hälsa.

Bland grannarna i området märks Miley Cyrus, Drake och medlemmar av Kardashian-klanen.

För sina 160 miljoner kronor får Britney sju sovrum och 13 badrum, en biosalong, biljard- och spelrum, bar, ett gym i två våningar med ångbad och bastu, ett spa, och ett rum för vinprovning och förstås en vinkällare.

Köket är givetvis stort med två köksöar. I anläggningen finns också två kontor, och en hiss i glas.

Det rum man blir mest nyfiken på är det som är avsett för handarbete och konstnärliga aktiviteter. Kommer vi att få se uppdateringar där Britney stickar, broderar eller målar?

Det ”safe-room” som finns är väl att betrakta som standard bland de rika och berömda i Hidden Hills. Och för att invånarna i området ska kunna känna sig riktigt säkra så är det ett grindsamhälle med egen vaktstyrka.