Meghan Markle tycker om att visa upp sig med dyrbara smycken och klockor. En del är nyinköpt med hjälp av maken prins Harrys pengar, annat är arvegods han fick med sig när paret lämnade Storbritannien för att bosätta sig i 150 miljonerkronors-villan i Santa Barbara, Kalifornien. Men det är inte bara rasslet från juvelbesatta smycken som hörs när Meghan Markle framträder.

Om Meghan Markle inte vill att alla skelett ska ramla ut ur hennes garderob, är det kanske bäst att hon får ordning på sina manliga släktingar. Varningen kommer från författaren Tom Bower som nu skriver en biografi om Meghan Markle. Hans tidigare biografier om Robert Maxwell, Mohamed Al-Fayed, Conrad Black, Richard Branson, Jeremy Corbyn och Boris Johnson har fått stor uppmärksamhet för sina avslöjanden om personernas privatliv.

Det Bower syftar på är att sedan en lång tid har uttalanden från Meghan Markels far och hennes äldre bror inneburit att pinsamheter ur Markles liv blivit kända.

Jag tror, att hur mycket hon än hatar det, så kommer mer att komma fram i ljuset.”, säger Tom Bowers i en intervju i magasinet Closer.

Han menar att fadern håller igen med en del avslöjanden och att det finns många händelser i Meghan Markles tidigare liv som få har en aning om. Han tror att om fadern blir än mer provocerad av dotterns avvisande hållning till honom, så kommer han att berätta allt han vet.

Men Bowers konstaterar att Markle inte gör minsta försök att reparera relationen med fadern, utan bara verkar hoppas att han ska försvinna på något sätt. Han passar inte in i den bild hon vill bygga upp av sig själv, utan Meghan Markle ser honom som för vulgär, och droppen kom när han tog betalt av paparazzi-fotografer. Men om hon nu vill undvika det vulgära – vad kommer hon då att säga om faderns framtida avslöjanden?

Men Markle har inte bara problem med sin far. Hennes halvbror Thomas Markle Jr har i olika uttalanden förklarat att hans halvsyster är ”ytlig”, ”kall”, och ”beräknande” och att hon förtrycker Harry på samma sätt som hon kuvade sin tidigare make filmproducenten Trevor Engelson. Från början innebar det äktenskapet att den unga, okända skådespelerskan kunde höja sina sociala status. Men när hon själv blev mer uppmärksammad som skådespelare lämnade hon Engelson. Denne har berättat att han en dag fick ett brev från Markle som befann sig på Hawaii. Det innehöll hennes vigselring och ett kort meddelande om att äktenskapet var över: ”Det kom som en blixt från klar himmel”.

Thomas Jr säger sig ändå vilja återuppta kontakten med sin halvsyster, trots sin ofta framförda kritik av halvsystern.

Möjligen kan man förstå Markles ovilja att förknippas med halvbrodern som haft alkoholproblem och åtalats för att ha riktat en pistol mot sin flickväns huvud.

Trots att Meghan Markle har problem med sin egen familj tvekar hon inte om att ta varje tillfälle i akt att propagera för vad hon tycker är en bra familjepolitik. Hon kampanjar nu hårt för betald föräldraledighet och skrev i dagarna ett öppet brev till USA:s kongress där hon förklarade att hon förde miljoner amerikanska familjers talan när hon krävde införande av betald föräldraledighet och att det inte fanns utrymme för kompromisser eller förhandlingar. I brevet berättar hon om vad hon ser som sin hårda uppväxt där hon ofta tvingades äta från en femdollars salladsbuffé.

Många ser Markles öppna brev som ett led i ett försök att etablera sig som politiker. Kanske har hon lärt sig av sin svärfar prins Charles som är känd för att ha skrivit brev till premiärministrar och presidenter för att försöka påverka dem. Det kunde gälla allt från inköp av militärhelikoptrar till vikten av att använda örtmediciner.

Boris är chefredaktör för Morgonposten.