­I veckans sportskvaller berättar vi om att Adam Reideborn tvingats bort från CSKA Moskva och tagits emot med öppna armar i Bern. Arsenal gratulerade Andrej Arsjavin på födelsedagen, men fick prompt radera inlägget efter kritik. Och kan en norrman med sju hjärnskakningar lösa AIK:s kris?

Bengaler och märklig dans

Under upploppet på Tele2 Arena under Stockholmsderbyt fångades en udda figur på film. En av huliganerna ser ut att, helt i sin egen värld, köra en specialdans. Det är högst oklart vad syftet var, men nog ser det humoristiskt ut. Titta själva:

Adam Reideborn lämnar Moskva för Bern

Det blev ett rätt stort liv kring KHL-svenskarna som valde att spela kvar i Ryssland efter kriget utbröt. En av dem är Adam Reideborn, som vunnit Gagarin Cup två år i rad. Nu har han dock en ny klubbadress, schweiziska Bern. Anledningen till flytten var dock främst att kvoten av utlänningar var fylld i och med nya regler i KHL, därför valde klubben att sälja honom. Annars hade han fortsatt spela för Moskvalaget även kommande säsong.

Quincey Promes åtalad i kokainhärva

På tal om CSKA Moskva så har en av deras fotbollsspelare nu råkat i rejäla problem. Quincey Promes är inne på sin andra vända i klubben, och har också gjort 50 landskamper för Nederländerna. Nu är han åtalad för att ha importerat 1,3 ton kokain, till ett värde av 900 miljoner kronor, skriver Expressen.

Han misstänks haft samröre med kriminella nätverk. Dessutom är han misstänkt för grov misshandel då han högg sin kusin i knäet under en fest med familjen. Polisen har avlyssnat hans telefon och där erkänner han misshandeln.

Hälsning till Andrej Arsjavin ogillades

På tal om Ryssland så har den före detta Arsenalspelaren Andrej Arsjavin hamnat i nyhetsflödet igen. Klubben skickade en hälsning till honom på hans 42-årsdag. Inte uppskattat, då Arsjavin förespråkat att ta värvning i ryska armén. Pro-ukrainska Twitter-konton plockade upp detta rätt fort, och Arsenal raderade sin födelsedagshälsning.

Emil Forsberg med hjärtat i Sundsvall

Emil Forsberg spelar sedan 2015 i RB Leipzig. Men han har fortfarande ett stort hjärta för moderklubben GIF Sundsvall, där även pappa och farfar Forsberg har spelat fotboll. Laget krigar just nu i Superettan för att ta sig tillbaka till Allsvenskan. Match väntar borta mot Gävle, en Norrlands-konkurrent. Forsberg har swishat 15 000 kronor till supportergruppen Patronerna, som får sin resa söderut betald.

AIK jagar hjälmbeprydd norrman

Det är bråda dagar för AIK:s nya sportchef Thomas Berndtsen. I söndags löpte huliganer amok under derbyt mot Djurgården, på måndagen sade vd Manuel Lindberg upp sig. Laget ligger dessutom på nedflyttningsplats med blott en seger på 11 försök.

Norrmannen lär värva nya spelare i sommar. Och har som bekant ett brett kontaktnät i Norge efter sina år i Sarpsborg. Nu ryktas det om att han har mittbacken Biörn Inge Utvik i siktet. Mittbacken spelar i just Sarpsborg, och bär en specialbeställd hjälm under matcherna. Det är vanligt för spelare som haft huvudskador. För det har Utvik haft, inte mindre än sju hjärnskakningar. Vi får se om det är en fördel om han skriver på för AIK, som lär behöva spelare som är beredda att offra allt.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!