Landslagets samling på Friends Arena inför matchen mot Belgien på fredag avbryts när en hotfull man tar sig in på arenan

  22 mars 2023, kl 16.41

  Sverige möter Belgien i EM-kvalet i fotboll nu på fredag, och tidigare i dag samlades landslaget på Friends Arena. De avbröts tillfälligt när polisen tvingades omhänderta en man med misstänkt farliga väskor.

  ”En person uppmärksammandes som försökte ta sig in på arenan” sa förbundets säkerhetsansvarige Martin Fredman till Aftonbladet. ”Allt hos oss har fungerat. Jag har bett min personal att rapportera avvikelser, och det här var definitivt en avvikelse.”

  ”Mannen har lyckats ta sig väldigt långt in i arenan, trots att han inte ska vara där. Mannen har sagt saker som fått oss att reagera”, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen. Han säger vidare att mannen omhändertagits, och att han är under kontroll. Inkräktaren ska ha medfört väskor som polisen beskriver som ”misstänkt farliga föremål”.

  Enligt polisen finns det någon form av religiösa förtecken som förstärker det avvikande beteendet. En förundersökning om grovt olaga hot och förberedelser till grov allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Mannen är känd av polisen sedan tidigare, och har dömts för våldsbrott och olaga intrång.

  Stötta Morgonposten

  Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

  Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

  Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

  premumerera på EXTRA!

   

   

  Fler notiser