Japansk YouTube-kändis väljs in i parlamentet, kastas ut då han aldrig närvarar – är rädd för att bli arresterad

  19 mars 2023, kl 19.03

  Parlamentsledamoten Yoshikazu Higashitani, en av två ledamöter från enfrågepartiet Seijika Joshi 48 (som vill reformera de statliga radio- och tv-bolagen), uteslöts i dag från det japanska överhuset, meddelar BBC News. Parlamentets disciplinutskott fråntog honom hans status på grund av Higashitanis konstanta frånvaro; han har inte synts till sedan han valdes in för sju månader sedan.

  Higashitani fick en sista chans att förklara sig på plats, men istället meddelade han på sin YouTube-kanal att han skulle till Turkiet, och att han planerar att donera sin lön till den turkiska jordbävningshjälpen. Han tros vara bosatt i Förenade Arabemiraten.

  Den numera forne ledamoten är mer känd som GaaSyy på YouTube, där han skvallrar friskt om kändisar. Han föredrar att inte närvara i parlamentet, då han är rädd för att bli arresterad. Dels handlar det om bedrägerianklagelser, dels för att ha tagit heder och ära av åtskilliga kända personer, rapporterar japanska medier.

  Det är första gången en parlamentsledamot i Japan utesluts på grund av frånvaro. Kammaren kommer att formalisera beslutet senare i veckan.

  Stötta Morgonposten

  Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

  Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

  Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

  premumerera på EXTRA!

   

   

  Fler notiser